S. Kaba (49")
1:0
SJE SønderjyskE

Sejr i første pokaldyst mod SønderjyskE

FC Midtjylland tog det første stik i Sydbank Pokalens semifinale mod SønderjyskE med en sejr på 1-0. Sory Kaba stod for kampens enlige scoring.

Torsdag eftermiddag var der pokalbold på MCH Arena, som lagde græs til den første af to semifinaler mellem FC Midtjylland og SønderjyskE.

De to seneste vindere af Sydbank Pokalen stod dermed overfor hinanden, hvor der oven i hatten var tre tidligere FCM’ere at finde i udeholdets startopstilling.

På den anden side af midterlinjen stillede de forsvarende danske mestre op med seks ændringer i forhold til mandagens sejr over Brøndby.

Start XI (4-4-2): Jesper Hansen, Japhet Sery Larsen, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Ailton, Frank Onyeka, Evander, Anders Dreyer, Gustav Isaksen, Junior Brumado, Sory Kaba.

Junior Brumado var altså tilbage i startopstillingen for FCM for første gang siden oktober, og han udgjorde en fysisk stærk angriberduo med Sory Kaba.

Det var dog ikke fordi de to frontløbere fik meget at arbejde med i kampens indledning, som var en rodet omgang. Midtjyderne havde svært ved at få spillet til at køre, mens SønderjyskE’s største præstation var at tilkæmpe sig et par hjørnespark.

Efter 28 minutters spil kom hjemmeholdets hidtidige største chance, da Japhet Sery Larsen havde sneget sig med frem fra sin position som højre back. Bagerst i feltet steg han til vejrs og headede snert forbi den fjerneste opstander.

Det kickstartede en periode, hvor FC Midtjylland gjorde det bedre med bolden, men uden det blev specielt farligt.

Da der blev fløjtet til pause, havde SønderjyskE været mindst lige så tæt på at score som FCM i en halvleg, der ellers måtte siges at være under middel, når det kom til underholdningsværdi.

Der var altså plads til forbedring, da spillerne trådte på banen til 2. halvleg, og straks var der da også langt mere tempo at spore i midtjydernes spil.

Det blev lynhurtigt vekslet til en scoring, da Evander kvikt tog et frispark hurtigt og sendte Sory Kaba alene igennem. Her var det ingen sag for den guineanske angriber at bringe FCM foran.

Det var Kabas fjerde mål i de seneste tre kampe og altså endnu et vigtigt et af slagsen.

Føringsmålet lagde en dæmper på intensiteten, men FC Midtjylland var i kontrol i mere eller mindre resten af opgøret. Her blev det til flere hele og halve chancer, hvor især Anders Dreyer var tæt på at fordoble føringen med ti minutter tilbage.

Med til historien hører det også, at FCM foretog en firedobbelt udskiftning midtvejs i 2. halvleg, som brød momentum en anelse. Uagtet udskiftningerne var hjemmeholdet i stand til at kontrollere kampen.

Sådan gik det hele vejen til slut, og dermed snuppede FC Midtjylland en sejr på 1-0.

Returopgøret spilles torsdag i næste uge i Haderslev.

Før det skal FCM en tur til Aarhus i weekenden i 3F Superliga.