Pote (50")
Pote (77")
S. Gartenmann (85")

Tung aften sluttede Europa-eventyret

Trods en flot start tabte FC Midtjylland torsdag aften 4-0 til Sporting CP og er dermed ude af Europa League. Midtjyderne spillede 50 minutter i undertal.

Otte europæiske kampe som ubesejrede på MCH Arena, og en midtjysk mulighed for avancement i en europæisk knockoutrunde for første gang nogensinde.

Hvis der var tvivl om det attraktive ved torsdagens begivenhed, talte ovenstående sit eget tydelige sprog.

Det hvidtklædte hjemmehold startede kampen flot. Et højt pres dannede grundlag for en lang række portugisiske boldtab, og størstedelen af kampens ti indledende minutter foregik på gæsternes banehalvdel.

Opgørets første seriøse mulighed faldt med 17 minutter på stadionuret, da unge Valdemar Byskov tog et træk ind i banen, før han smed en høj bold i feltet. Læderkuglen fløj forbi venner og fjender – i stedet tog den retning mod det lange hjørne. Kun en Antonio Adán-refleks i det portugisiske bur fraveg en scoring.

Kort tid efter fik FCM smidt en kold spand vand i hovedet, da et portugisiske hjørnespark ad to omgange ikke blev clearet. I stedet endte bolden for fødderne af Sebastian Coates på stregen, der prikkede den det sidste stykke over stregen. 0-1.

Sporting-anføreren, som også scorede i tilllægstiden for en uge siden, gjorde igen det onde ved midtjyderne.

Ti minutter før pause viste hjemmeholdet – efter en mindre god periode – igen tænder, da Joel Andersson stak fri i dybden. Inde centralt fandt han nyerhvervede Astrit Selmani, som ikke manglede mange centimeter, før han kunne sætte foden på sin første FCM-scoring.

I det efterfølgende angreb måtte Jonas Lössl, som onsdag havde forlænget sin aftale frem til 2026, vise kvalitet, da han reddede en friløber.

En dramatisk afslutning på 1. halvleg blev rundet ærgerligt af, da Paulinho modtog sit gule kort nummer to inden for få minutter. Dermed stod midtjyderne til at spille i undertal i resten af opgøret.

Albert Capellas foretog tre udskiftninger i pausen i forsøget på at ændre kampen. Alligevel udnyttede Sporting sit overtag inden for få minutter, da den portugisiske profil Pedro Goncalves flugtede en returbold i det lange hjørne. 0-2.

FCM arbejdede hårdt i jagten på at komme tilbage trods undertal. Efter en times spil var Kristoffer Olsson tæt på, da han rettede et indlæg fra indskiftede Edward Chilufya af. Desværre var gæsternes Antonio Adan vågen på stregen og afværgede truslen.

Med ti minutter igen scorede Sporting til 0-3. Symptomatisk for de to opgør mod portugiserne, var marginalerne igen på de grønblusedes side, da en ufarlig afslutning på tilfældig vis ramte Kristoffer Olsson. Bolden strøg i en unaturlig retning uden chance for Jonas Lössl i målet.

Kort før tid blev ondt værre, da Stefan Gartenmann lavede et ærgerligt selvmål. Det hele sluttede 0-4 mod et skarpt Sporting-mandskab, og FCM’s flotte europæiske kampagne er dermed forbi.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Joel Andersson, Henrik Dalsgaard, Stefan Gartenmann, Paulinho, Armin Gigovic, Oliver Sørensen, Kristoffer Olsson, Gustav Isaksen, Astrit Selmani, Valdemar Byskov.

Indskiftninger: Edward Chilufya (46′), Emam Ashour (46′), Victor Bak (46′), Mads Døhr Thychosen (72′), Frederik Heiselberg (79′).

Udvisninger: Paulinho, FCM (38′).