4:1
VB Vejle Boldklub
D. Kolinger (51")

FCM henter overbevisende sejr mod Vejle

Der var målfest på MCH Arena fredag aften, hvor FC Midtjylland vandt med 4-1 over Vejle. Isaksen, Sviatchenko, Dreyer og Mabil stod for de midtjyske scoringer.

Fredag aften stod den på 3F Superliga på MCH Arena, der for første gang i halvandet år måtte tage alle pladser i brug, da Vejle gæstede Herning.

Det var 14. gang i historien, at FC Midtjylland og Vejle stod overfor hinanden, og aldrig før havde midtjyderne tabt, så historisk set var der store forventninger til Bo Henriksens tropper.

Samtidig var det dog et decimeret midtjysk mandskab, som var ramt af corona og karantæne til mere end en håndfuld spillere. Alligevel var der en slagkraftig startopstilling, da dommeren blæste opgøret i gang kl. 20.30.

Start XI (3-4-3): Jonas Lössl, Dion Cools, Erik Sviatchenko, Rasmus Nicolaisen, Joel Andersson, Nikolas Dyhr, Raphael Onyedika, Evander, Gustav Isaksen, Anders Dreyer, Junior Brumado.

FC Midtjylland tog taktstokken fra start og var gode til at finde hinanden i mellemrummene på Vejles halvdel.

Første gang det blev farligt var efter ti minutter, hvor Gustav Isaksen fik bolden i nettet efter en retur fra Vejle-målmanden, men den unge kantspiller var offside. Kort efter tog Isaksen chancen fra distancen, inden Joel Andersson også måtte se sin retur reddet.

Evander forsøgte sig herefter med et godt langskud, men bolden strøg lige over mål og dermed fortsat 0-0 efter et kvarters spil.

Efter 20 minutter var det Anders Dreyers tur til at blive farlig. Kantspilleren rundede to modstandere og bankede læderet på overliggeren. Ærgerlig skæbne.

Ti minutter senere var der atter bud efter træværket, da Evander frækt sparkede et hjørnespark direkte mod mål, men den ramte den forreste stolpe.

Kort efter fik Vejle sin første mulighed, som Jonas Lössl reddede flot efter en drilsk afretning på afslutningen. Samtidig væltede en stor byge ned over MCH Arena, og det ellers perfekte fodboldvejr blev for en stund spoleret af det silende regnvejr.

Da stadionuret passerede 35 minutter, kom føringsmålet så til FCM, og denne gang var der ingen offside til at stoppe Gustav Isaksen. Roslev-drengen dukkede op bagerst i feltet ved et indlæg fra Joel Andersson og headede kuglen i nettet. 1-0.

Mere blev det ikke til i 1. halvleg, som derfor blev fløjtet af med en fortjent føring til FC Midtjylland.

Der gik kun et par minutter af 2. halvleg, før FCM igen var farlige. Med lidt mere skarphed kunne Anders Dreyer have udbygget føringen, men hans afslutning sneg sig forbi stolpen.

Den midtjyske dominans fortsatte dog ikke. Efter 51 minutter udnyttede Vejle en dødbold, som Denis Kolinger headede i mål til en udligning.

Den stilling holdt ikke længe. Kun seks minutter senere steg Erik Sviatchenko til vejrs på et hjørnespark, og hans kraftfulde hovedstød endte i netmaskerne, og føringen var genoprettet.

Kort efter skulle det også have været 3-1, men Dreyer manglede igen den afgørende skarphed, da han kom alene igennem.

Med et kvarter tilbage lykkedes det omsider for Anders Dreyer at få skudt kuglen i kassen. Med en Dreyer-classic sendte han bolden i det lange hjørne med en velplaceret afslutning fra højre side i feltet.

Fem minutter senere var Dreyer i oplæggerens rolle, da han fandt Awer Mabil i bagrummet. Australieren takkede ved at hamre bolden ind via stolpen, og dermed var målfesten total.

4-1 med ti minutter tilbage, og opgøret syntes afgjort.

Det var det også, så FC Midtjylland hentede sikkert tre point med den overbevisende 4-1-sejr.

Dermed rykker FCM op på 1. pladsen i 3F Superliga – i hvert fald indtil de resterende kampe i runden er spillet.