5:1
VFF Viborg FF
J. Bonde (30")

Udklassering af Viborg runder året af

FC Midtjylland kom bagud, men formåede alligevel at blæse Viborg ud af MCH Arena med en 5-1-sejr i Det Midtjyske Derby. Dermed overvintrer holdet på 1. pladsen i 3F Superliga.

Årets sidste kamp. Et Midtjysk Derby på MCH Arena. En sejr lig med overvintring på 1. pladsen i 3F Superliga.

Der var ikke tvivl om opgaven mandag aften i Herning, da Viborg ventede i en flot og tætpakket kulisse.

Det startede tæt, og opgørets betydning var til at tage og føle på. Efter 13 minutter opstod den første store mulighed til hjemmeholdet, da Cho Gue-sung headede et indlæg fra novembers måneds bedste spiller i 3F Superliga, Paulinho, en snært forbi målrammen.

Herefter gik det stærkt, da Cho Gue-sung kort tid efter sin egen store mulighed satte en holdkammerat i scene. Den sydkoreanske angriber fandt Charles, som havde fået chancen på venstre side af midtbanen i dagens anledning, alene i feltet. Den 27-årige FCM’er fik dog ikke ordentligt træf på en ellers stor mulighed, og VFF-keeper Lucas Lund kunne uden problemer samle op.

Darío Osorio ville også lege med, da det chilenske wonderkid halvvejs inde i 1. halvleg fyrede et frisparksmissil mod Viborg-buret. Kun en vaks parade fra Lucas Lund afværgede en sand drømmescoring.

Stik imod spil og chancer var det Viborg, som bragte sige foran med en halv time på stadionuret. En bold blev brudt på midten af banen, og så gik det stærkt. Fikse kombinationer spillede FCM-forsvaret tyndt, og til slut prikkede Jakob Bonde kuglen det sidste stykke over stregen. 0-1.

Målet ændrede ikke på kampbilledet, der fortsat blev styret af værterne. Særligt Franculino boltrede sig, da den 19-årige angriber kort før pause lavede lækkerier i feltet, tørrede et par mænd og herefter forsøgte sig mod det lange hjørne. Endnu en gang manglede den sidste skarphed dog i afslutningen, der gik forbi højre stolpe.

Kort før første fases tillægstid tilkendte dommer Jakob Karlsen et straffespark til Thomas Thomasbergs tropper. Lucas Lund mistimede et indgreb i feltet og i stedet for at bokse bolden, ramte keeperen Franculino i hovedet.

Skuddet fra 11-meterspletten tog Cho Gue-sung sig som vanligt af – og på stensikker vis. 1-1.

FCM’erne ville mere, og få minutter efter sparkede Darío Osorio en føring i netmaskerne, da et langskud tordnede forbi indskiftede VFF-keeper Kasper Kiilerich. 2-1-scoringen betyder også, at midtjyderne tangerer rekorden for flest kampe i streg med minimum to scorede mål til holdet i landets bedste fodboldrække. Stimen lyder nu på ti.

2. halvleg startede, som den 1. sluttede. Det viborgensiske felt blev sat under pres, og efter 54 minutter lå kuglen igen i nettet, da Henrik Dalsgaard kom først på en returbold i feltet. Den rutinerede højre back skød sig på scoringstavlen for anden spillerunde i træk.

Viborg forsøgte at svare igen, da Isak Jensen tog et skarpt træk ind i feltet, inden han sparkede få centimeter forbi fjerneste stolpe.

Men i stedet for en reducering fortsatte den midtjyske målfest. Kristoffer Olsson drev bolden mod feltet, og hele stadion råbte skyd! I stedet serverede den svenske landsholdsspiller læderkuglen på et sølvfad for Cho Gue-sung, der curlede den fladt over i det lange hjørne. 4-1 – og FCM så ud til at slutte året af med manér.

Igen forsøgte de grøn- og hvidklædte at svare igen; denne gang med et stolpeskud fra Anosike Ementa, der dog gik tilbage i spil. Men bolden ville ikke ind, og igen straffede FCM rivalerne. Fem minutter før tid strøg Franculino i dybden, afsluttede på Kasper Kiilerich, der gav en retur, som Ola Brynhildsen sparkede i nettet.

5-1 blev det til. Sejren betyder, at FCM overvintrer på 1. pladsen i 3F Superliga. To point ned til Brøndby og tre til FCK på henholdsvis 2.- og 3. pladsen.

Start XI (4-4-2): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Ingi Ingason, Mads Bech, Paulinho, Darío Osorio, André Rømer, Kristoffer Olsson, Charles, Franculino Djú, Cho Gue-sung.

Indskiftninger: Ola Brynhildsen (46′), Nikolas Dyhr (78′), Armin Gigovic (78′), Joel Andersson (87′), Juninho (88′).