E. Nuamah (15")
1:1
Evander (101")

Uafgjort mod FC Nordsjælland efter sen udligning

På Right To Dream Parks kunstgræstæppe spillede FC Midtjylland søndag eftermiddag 1-1 med 3F Superligas tophold fra FC Nordsjælland. Evander scorede på et straffespark i kampens døende minutter.

Søndag gik turen til Farum, hvor Right To Dream Park dannede ramme om 9. runde-opgøret i 3F Superliga mellem FC Nordsjælland og FC Midtjylland.

Det midtjyske trænerteam startede med Emiliano Martínez i startopstillingen for første gang siden skiftet til dansk fodbold, mens Nikolas Dyhr, Joel Andersson og Kristoffer Olsson også var nye ansigter sammenlignet med det hold, som torsdag stillede til start i østrigske Graz.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Joel Andersson (79′ Mads Døhr Thychosen), Henrik Dalsgaard, Juninho, Nikolas Dyhr (61′ Paulinho), Emiliano Martínez (46′ Charles), Kristoffer Olsson, Evander, Gustav Isaksen (79′ Edward Chilufya), Anders Dreyer, Pione Sisto (61′ Sory Kaba).

FCM startede med at dominere på bolden, men efter 15 minutter viste hjemmeholdet kynisme på en omstilling. Oliver Villadsen blev sendt ned ad højresiden, før han fandt Ernest Nuamah i det lille felt. Den ghanesiske skarpretter lagde bolden sikkert i mål til 1-0.

En opspilsfejl efter 20 minutter resulterede i endnu en FCN-chance. Ernest Nuamah opsnappede bolden og kom alene med Jonas Lössl. Sidstnævnte blev den store i duellen, da han pillede Nuamahs forsøg. Linjedommeren løftede efterfølgende flaget for offside.

Efter en halv time var FCM tæt på at score, da et hjørnespark havnede for fødderne af Pione Sisto. FCN-målmand Andreas Hansen viste dog sikre hænder. Kort tid efter brændte Anders Dreyer en stor chance, da han fik et frit skud i det nordsjællandske målfelt.

FCN startede 2. halvleg med en stor scoringsmulighed, da den tidligere FCM-akademispiller, Mads Hansen, blev sendt dybt. Jonas Lössl leverede endnu en stor redning i målet, da han parerede den 20-årige angribers forsøg.

Som resultat af et velspillet FCN-angreb sparkede selvsamme Mads Hansen på overliggeren efter en times spil.

FCM begyndte at røre på sig med tyve minutter igen. Først var Joel Andersson uheldig ikke at sparke en returbold i mål efter en dødbold, mens Andreas Hansen på det efterfølgende angreb reddede et farligt Anders Dreyer-hovedstød.

Joel Andersson fik kampens største mulighed, da et indlæg fra hjørnespark ramte svenskeren i hovedet i det lille felt. Den 25-årige wingback formåede dog ikke at udplacere Andreas Hansen, som greb bolden sikkert.

En god stikning fra Evander i kampens døende minutter fandt indskiftede Edward Chilufya, som var uheldig med ikke at få afdriblet FCN-målmanden.

I kampens allersidste minut sparkede Juninho på mål, og bolden blev afrettet af Adama Nagalos hånd. Efter en længere VAR-gennemgang pegede dommer Sandi Putros på pletten. Evander var kølig på det efterfølgende straffespark og lagde bolden i nettet til slutresultatet 1-1.

Dermed kunne Albert Capellas’ tropper rejse fra Nordsjælland med et point på kontoen. Nu venter en stor europæisk aften i Herning, når italienske Lazio torsdag kommer på besøg.