3:2
S. Kaba (45")
P. Sisto (54")

FCM lider nederlag i dramatisk affære i Farum

Der var underholdning for alle pengene i aftenens opgør mod FC Nordsjælland, men desværre var det hjemmeholdet, som trak sig sejrrigt ud af kampen.

Mandag aften bød på den syvende kamp på 22 dage for FC Midtjylland. Denne gang var modstanderen FC Nordsjælland på udebane.

Her skulle de forsvarende danske mestre forsøge at cementere førstepladsen i 3F Superliga forud for de sidste fem kampe i sæsonen.

Erik Sviatchenko og Sory Kaba var tilbage efter overstået karantæne, og de fik selskab af følgende FCM’ere i startopstillingen.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Joel Andersson, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Paulinho, Jens-Lys Cajuste, Frank Onyeka, Mikael Anderson, Anders Dreyer, Pione Sisto, Sory Kaba.

På det solbeskinnede Right to Dream Park kunne de fremmødte tilskuere se en lige start på kampen, hvor FCN var en smule mere på bolden.

Det var også hjemmeholdet, som blev nærgående for første gang, da Andreas Schelderup ramte sammenføjningen efter et kvarters tid. Ellers var det meget frem og tilbage.

Kunstgræsset hjalp naturligvis til, at der var masser af fart i bolden hos begge mandskaber, som gerne ville holde bolden ved jorden, og det var generelt en underholdende start på opgøret.

FCM havde dog problemer med at komme frem til mere end halve chancer, selvom kombinationsspillet i mange sekvenser fungerede glimrende.

Efter 29 minutter kom der gang i målscoringen, men det var i den forkerte ende. Værterne kombinerede sig til baglinjen, og på midten styrede Frank Onyeka bolden i eget net i en uheldig situation.

Det lignede, at første halvleg skulle ende 1-0, men Sory Kaba ville det anderledes lige før pausefløjtet. Han opsnappede en bold på kanten af feltet, tog den med sig og afsluttede resolut ind i netmaskerne.

Dermed 1-1 ved pausen i Farum og en fuldstændig åben kamp i vente, hvor FC Midtjylland sagtens kunne skrue op for blusset.

Og det gjorde udeholdet også fra første fløjt i anden omgang med et højt pres og stor spildominans.

Det intensive pres skaffede en bolderobring højt på banen, hvor Mikael Anderson befandt sig i en god position. Han fandt Pione Sisto i feltet, og den gamle Tjørring-dreng sendte FCM på 2-1.

Sistos venstrebenstræffer faldt i det 55. minut, men føringen holdt desværre ikke længe.

Kort efter fik FCN straffespark efter en utrolig lang VAR-gennemgang. Kamal Deen eksekverede og bragte balance i regnskabet efter 67 minutter.

Et kvarter senere gentog seancen sig, da FC Nordsjælland på ny fik tildelt straffespark efter VAR-gennemsyn. Jonas Lössl begik det, men til midtjydernes held brændte Kamal Deen denne gang, idet han ramte overliggeren.

Kort før tid slog FC Nordsjælland alligevel til og gjorde det til 3-2 i en kynisk omstilling. På kanten af offside slap Adingra og udplacerede Lössl i målet.

Der blev lagt syv minutter til i Farum, og FCM havde tid til at jagte en udligning. Det blev også til et par dødbolde og muligheder i slutningen, men udligningen kom aldrig. Det endte derfor 3-2 til FC Nordsjælland.

Den neutrale seer kunne fryde sig over en ekstremt underholdende kamp i Farum, men FCM-lejren vil ærgre sig over nederlaget, hvor den sidste kvalitet manglede i begge ender.

Der er mulighed for revanche mod FCN allerede på søndag, når de to hold mødes på MCH Arena.