M. Ingvartsen (53")
M. Dorgeles (90")
3:0

Op ad bakke mod FC Nordsjælland

Det blev aldrig FC Midtjyllands aften, da man søndag tabte med 3-0 på kunstgræsset i Farum.

For første gang i næsten et år var FC Midtjylland søndag tilbage på Right to Dream Park. Her ventede FC Nordsjælland i 6. runde af 3F Superliga.

Der var kun gået syv minutter, inden netmaskerne blafrede bag debutant Martin Fraisl. Marcus Ingvartsen steg til vejrs og headede et indlæg via hjørnespark i mål. 1-0 til værterne.

Trods det tidlige føringsmål kom FCM bedre med i kampen. Uden at spille sig til noget nævneværdigt arbejdede Thomas Thomasbergs tropper sig stille og roligt tilbage.

Ikke desto mindre var det rødblusede hjemmehold, som spillede sig frem til de største chancer. Særligt Oliver Antman var tæt på efter en halv times spil, da den finske landsholdsspiller rev sig fri i det lille felt og sparkede over buret.

Kort før pause blev Ibrahim Osman spillet fri alene mod Martin Fraisls mål, men den østrigske keeper viste kvalitet og afværgede truslen med en flot parade.

Det brændte også på i nordsjællændernes ende i 1. halvlegs tillægstid, da Adam Gabriel endte i en fri skudposition foran mål. Afslutningen hoppede og bouncede i feltet, men i sidste sekund fik en FCN-fod afværget truslen.

Udeholdet kom bedre ud efter pausen, og både Charles og Júnior Brumado kom frem til fine muligheder efter godt forarbejde af vikarierende anfører Kristoffer Olsson.

Men FCN var livsfarlige over kanterne, og i det 52. minut snørede Ibrahim Osman den midtjyske højreside og spillede kuglen ind til en fri Marcus Ingvartsen, som uden problemer kunne sætte den sidste fod på. 2-0.

Kort før tid lukkede og slukkede hjemmeholdet begivenhederne, da Mario Dorgeles tørt sparkede læderkuglen i nettet til slutresultatet 3-0.

Mere skete der ikke på en hård eftermiddag i Farum. FCM’erne skal hurtigt komme sig over nederlaget, for allerede på torsdag spilles et skæbnesvangert opgør i Conference League-playoffen, når Legia Warszawa venter i den polske hovedstad.

Start XI (3-4-3): Martin Fraisl, Stefan Gartenmann, Juninho, Pablo Ortiz, Adam Gabriel, Kristoffer Olsson, Iver Fossum, Oliver Sørensen, Paulinho, Franculino Djú, Júnior Brumado.

Indskiftninger: Charles (46′), Marrony (69′), Nikolas Dyhr (69′), Aral Simsir (80′), André Rømer (84′).