K. Sulemana (70")
4:1
A. Dreyer (34")

Klart nederlag mod FC Nordsjælland

FCN sejrede klart med cifrene 4-1 på Right to Dream Park på en skuffende lørdag eftermiddag.

Endnu en lørdag og endnu en udekamp på Sjælland for FC Midtjylland. I dag hed modstanderen FC Nordsjælland.

Brian Priske og resten af trænerteamet gjorde brug af den brede trup og havde foretaget et par ændringer i startopstillingen i forhold til de seneste kampe. Det var med god grund. Lørdagens opgør var nemlig den femte kamp på bare 15 dage for FC Midtjylland.

Right to Dream Park har gennem se sidste par år været et fint sted at spille for FCM, og i de seneste otte møder i Farum er midtjyderne ubesejret.

Det var dog hurtigt FC Nordsjælland, som satte sig på opgøret og var mest på bolden. Der skulle alligevel en midtjysk fejl til at afgive den første store mulighed ved et boldtab på egen banehalvdel.

Abu Francis udnyttede chancen og lagde bolden fladt ind ved fjerneste stolpe. 1-0 til FC Nordsjælland efter blot ti minutters spil.

Syv minutter senere var de tæt på at udbygge føringen på en stor dobbeltchance.

Generelt var det værterne, som var bedst spillemæssigt i løbet af den første halve time. FCM’s bedste forsøg på dette tidspunkt var to halvfarlige frispark.

Heldigvis blev det bedre, og efter 33 minutter udlignede Anders Dreyer efter nogle fine driblinger og træk ind i banen. Hans fjerde scoring i løbet af de sidste fire Superligakampe.

Kort før pausen var det igen FC Nordsjælland, som bragte sig foran. Abu Francis leverede et sandt perlemål langt udefra med et spark udenfor Mikkel Andersens rækkevidde.

Dermed stod der 2-1 til FCN i pausen efter en første halvleg, som ikke var prangende fra FCM’s side. Nordsjællænderne havde fået for meget plads og kunne ofte blive retvendt.

Offensivt skulle der også en forbedring til. Der manglede først og fremmest at sætte flere afleveringer og dermed bedre angreb sammen.

Ondt blev værre kort inde i 2. halvleg, da Martin Frese gjorde det til 3-1 på et flot langskud. Målet kom igen efter et angreb, hvor der var meget plads for FCN at spille på, men man må også tage hatten af for et flot spark.

Der skulle andre boller på suppen. Ind kom Awer Mabil og Frank Onyeka for at ændre på tingene. Alligevel var det FCN, som var tættest på at score næst, men de misbrugte trippelchancen efter skidt forsvarsspil.

Herefter kom FCM lidt bedre med og fik også puttet bolden i mål. Efter mere end et minuts VAR-check blev det dog annulleret for offside.

I stedet løb FC Nordsjælland kontra med en simpel lang aflevering til Kamal Deen Sulemana, der havde frit løb mod mål og gjorde det til 4-1.

I kampens sidste kvarter forsøgte FCM at jagte en reducering. Blandt andet kom der en enorm chance til Pione Sisto, men offensivspilleren sparkede over mål.

Nærmere kom en reducering ikke, og derfor blev det altså til et klart nederlag i Farum.

Resultatet på 4-1 var måske et mål eller to for stort, men faktum var, at FC Midtjyllands indsats ikke var tilfredsstillende. FCN’s hurtige frontløbere fik for meget plads at boltre sig på, mens offensiven heller ikke var skarp nok i tanke og handling.