CZV FK Crvena Zvezda
0:1
G. Kanga (56")

FC Midtjylland sejrer i Serbien

Evanders afrettede frispark sikrede en 1-0-sejr mod Crvena Zvezda på udebane og tre vigtige point i Europa League-gruppespillet.

For anden gang på 14 dage var FC Midtjyllands modstander Røde Stjerne i Europa League. Efter 1-1 på MCH Arena for to uger siden var der lagt op til en lille finale for Bo Henriksens tropper, der skulle bruge tre point for at holde liv i drømmen om avancement i Europa League.

Denne gang foregik det dansk-serbiske matchup i Beograd på det berømte og berygtede Rajko Mitic Stadium, hvor 25.000 fans var på plads i silende regnvejr. De kunne se følgende FCM’ere på banen fra start.

Start XI (3-5-2): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Paulinho, Joel Andersson, Nikolas Dyhr, Evander, Raphael Onyedika, Charles, Pione Sisto, Gustav Isaksen.

Da dommeren fløjtede kampen i gang kl. 21.00, havde det regnet i adskillige timer i Beograd. Det kunne ses på banen, hvor flere vandpytter gjorde det svært at kontrollere bolden.

Det afholdt dog ikke FCM fra at spille frisk til fra start, og hurtigt blev flere gode angreb sat sammen. Ét af dem førte til kampens første højdepunkt, da Gustav Isaksen slap afsted i en kontra efter ti minutters spil.

Røde Stjerne-stopperen Degenek kunne ikke følge med den unge frontløber og så sig nødsaget til at nedlægge Isaksen. En oplagt målchance blev frataget, og dommeren så ingen anden udvej end at hive det røde kort op af lommen.

Dermed var FC Midtjylland nu 11 mod 10, og det gav et stort overtag. Generelt var Gustav Isaksen i hopla, og flere gange drev han gæk med det serbiske forsvar.

Også Evander og Pione Sisto virkede oplagte og kombinerede flittigt mellem hinanden. I forhold til scoringsmuligheder forblev det dog ved lige ved og næsten.

Fem minutter før pausen fandt Evander endnu engang Pione Sisto, og det blev til kampens hidtil største chance, men Sistos afslutning fra kanten af feltet blev pareret.

0-0 var derfor stillingen efter de første 45 minutter, hvor FC Midtjylland havde været den dominerende faktor halvlegen igennem.

Midtjyderne kom også godt ud til 2. halvleg, hvor det blev til flere halve og hele chancer indenfor de første tre minutter.

FCM skulle ikke vente meget længere, før scoringen kom. Evander tilkæmpede sig et frispark i en favorabel position, og det tog han sig selv af. Brasilianerens spark tog en lille afretning og endte i netmaskerne. 1-0 efter 56 minutters spil.

Det var lige efter planen, og det tvang selvfølgelig hjemmeholdet frem på banen. Bortset fra små perioder var FC Midtjylland i stand til at holde Røde Stjerne fra fadet, og overtallet hjalp på opgaven.

FCM trak tempoet ud af kampen og var gode til at holde fast i bolden. Mod slutningen havde midtjyderne flere chancer for at lukke opgøret, men den afgørende skarphed manglede for at gøre det til 2-0.

I stedet fik Røde Stjerne en sidste chance for at udligne i det 96. minut ved et dumt frispark. FCM slap med skrækken og kunne derfor juble over en 1-0-sejr, da dommeren kort tid efter fløjtede af.

Sejren var på ingen måde ufortjent, og det hele skulle nok have været afgjort med de mange muligheder i kampens slutning.

Det ændrer dog ikke på, at FC Midtjylland snuppede tre vigtige point i gruppe F, som pludselig er helt åben igen. FCM blev desuden det første hold i næsten to år til at vinde over Røde Stjerne på Rajko Mitic Stadium.