HBK HB Køge
0:1
D. Høegh (21")

Sydbank Pokalen: Avancement i Køge

FC Midtjylland er videre til næste runde af pokalturneringen efter en sejr over HB Køge. Daniel Høegh scorede til 1-0, som også blev kampens resultat.

På trods af en igangværende landsholdpause, hvor 10 FCM-spillere er afsted, var der i dag pokalfodbold på Capelli Sport Stadion for FC Midtjylland.

Det var dermed et helt nyt mandskab, som mødte HB Køge på udebane i 3. runde af Sydbank Pokalen.

Her var der debut til Daniel Høegh, mens Luca Pfeiffer og Lasse Vibe startede inde for første gang i sæsonen. På bænken var der ligeledes en række U19-spillere, som kunne få deres førsteholdsdebut for FC Midtjylland.

Kampens første chance tilfaldt Mikael Anderson, som fik serveret en fint indlæg fra Luca Pfeiffer efter glimrende kombinationer. Afslutning endte dog over mål.

De første 20 minutter var præget af mange hjørnespark til FCM, som dog ikke blev omsat til store muligheder.

Det var til gengæld efter netop et hjørnespark, at Daniel Høegh bragte FCM i front. Debutanten headede et lækkert indlæg fra Awer Mabil i mål. Indlægget kom efter en opsamling fra et hjørnespark. 1-0 efter 21 minutters spil.

Et kvarter senere var Lasse Vibe tæt på at udbygge føringen, da Luca Pfeiffer smart hoppede over bolden, men sparket blev viftet til et hjørnespark.

Forinden havde det været en lidt rodet periode med en del dueller på midten af banen, mens spillet med bolden fra begge hold ikke var det mest prangende.

Det var egentligt meget sigende for hele 1. halvleg, at det ikke var den skønneste kamp på kunstgræsset i Køge. FCM var dog bedst og med lidt mere skarphed kunne føringen sagtens have været større.

Det var derfor målsætningen for 2. halvleg at få lukket kampen tidligt. Det var tæt på at ske hurtigt, da Lasse Vibe fik en fin mulighed i en god omstilling, men offensivspilleren overplacerede afslutningen.

Herefter lod chancerne vente på sig, og igen kunne de få tilskuere betragte en rodet omgang fodbold. FCM var igen mest på bolden, men det blev ikke til særligt meget.

I den anden ende var en fejl af Manjrekar James tæt på at koste en udligning, mens HB Køge også var tæt på at få et straffespark.

Mere blev det heldigvis ikke til for hjemmeholdet, så 1-0-sejren kom i hus til sidst. Det ville dog have været dejligt at have lukket kampen lidt før, men i sidste ende handlede det jo bare om avancement.

FC Midtjylland gik videre til 4. runde af Sydbank Pokalen, hvor Daniel Høegh blev matchvinder med sit hovedstødsmål i 1. halvleg.