Cho Gue-Sung (28")
S. Makienok (43")
O. Brynhildsen (90")

Aldrig tvivl om resultatet i Hvidovre

På mål af Franculino, Cho Gue-sung, André Rømer og Ola Brynhildsen sejrede FC Midtjylland søndag aften med 4-1 i Hvidovre. Holdet indtager nu tredjepladsen i 3F Superliga.

Kun de tre point, der tæller. Missionen var lagt forud for søndagens sene kamp i Hvidovre.

Thomas Thomasberg havde valgt at skifte på en række pladser sammenlignet med midtugens pokaldyst. En af de nye ansigter var Darío Osorio, som også stod for indledningens største mulighed, da den chilenske landsholdsspiller testede Filip Djukic med et langskud.

Forinden da var også Cho Gue-sung kommet frem til en fornuftig mulighed via et hovedstød efter indlæg fra venstresiden.

19 minutter inde blafrede netmaskerne for første gang. Et indlæg fra Darío Osorio blev ikke clearet af de rødklædte værter, og foran boksen stod Franculino, der som sædvanligt var sikker og prikkede kuglen over stregen. 0-1.

‘Farlige Francus’ tiende scoring i 16 optrædener siden skiftet i sommer.

Seks minutter senere blev Adam Gabriel trådt over hælen i feltet. I første instans fløjtede Mads-Kristoffer Kristoffersen ikke, men efter VAR-gennemsyn pegede den 40-årige dommer på pletten. Straffespark.

Sparket fra 11-meterpletten tog Cho Gue-sung sig af. Sydkoreaneren var iskold i det våde efterårsvejr, snød keeperen og bragte de gråklædte midtjyder på 0-2. Ligascoring nummer seks fra angriberen.

André Rømer kronede en flot 1. halvleg med en scoring kort før pause. Den centrale midtbanespiller flugtede en nedfaldsbold – hjulpet på vej af en afretning – i nettet, og fejrede efterfølgende scoringen med et akrobatisk flik-flak. Smil og højt humør før dystens fase to.

2. halvleg startede som den første, da FCM spillede sig frem til flere store muligheder. Først var Aral Simsir millimeter fra at komme på tavlen, mens Cho Gue-sung kort tid efter headede en snært forbi mål på et frit hovedstød. En time inde var Simsir tæt på igen, men Filip Djukic hev en flot parade op ad lommen.

Stik mod spil og chancer reducerede Hvidovre i det 67. minut. Magnus Fredslund blev spillet fri i højresiden, og han afsluttede tørt, kort i det lange hjørne uden chance for Martin Fraisl i FCM-buret.

Hen imod slutfløjt fik Lee Han-beom debut, og sydkoreaneren skulle ikke bruge lang tid på banen, før han med en suveræn pasning sendte Ola Brynhildsen alene mod mål. Nordmanden var stensikker; 1-4.

Aftenens sejr betyder, at FCM har hentet 16 point i de seneste seks 3F Superligakampe. Flest af alle i landets bedste fodboldrække i den nævnte periode. Samtidig er man ubesejret i otte ligaopgør i træk.

Start XI (4-4-2): Martin Fraisl, Adam Gabriel, Ingi Ingason, Mads Bech, Paulinho, Darío Osorio, André Rømer, Kristoffer Olsson, Aral Simsir, Franculino Djú, Cho Gue-sung.

Indskiftninger: Nikolas Dyhr (65′), Oliver Sørensen (72′), Ola Brynhildsen (72′), Lee Han-beom (87’), Charles (87’).