V. Lind (59")
A. Şimşir (65")
V. Lind (79")

FCM avancerer sikkert i Sydbank Pokalen

Der var ingen slinger i valsen, da FCM slog Kjellerup IF 5-0. Victor Lind blev dobbelt målscorer, mens Aral Simsir scorede sit første mål på seniorniveau.

Onsdag gjaldt det FC Midtjyllands tredje kamp på bare syv dage. Det var samtidig i den tredje turnering, som holdet deltager i – nemlig Sydbank Pokalen.

Her var modstanderen i 3. runde Danmarksserie-mandskabet Kjellerup IF, som havde årets kamp på deres hjemmebane XL Byg Arena denne onsdag eftermiddag.

Der var en række ændringer i FCM’s startopstilling, og mest bemærkelsesværdigt var det, at brasilianske Marrony fik debut.

Start XI (3-4-3): Elias Olafsson, Dion Cools, Daniel Høegh, Oliver Sørensen, Mads Hansen, Charles, Evander, Nikolas Dyhr, Awer Mabil, Victor Lind, Marrony.

Det var selvfølgelig FCM, som var kæmpe favoritter, da opgøret blev blæst i gang kl. 16.30 foran 1.700 tilskuere, hvilket var ny stadionrekord i Kjellerup. Derfor var det heller ingen overraskelse, at de største chancer tilfaldt FC Midtjylland i kampens indledning.

Desværre var skarpheden ikke til stede i de første 20 minutter, hvor Victor Lind og Mads Hansen, som begge fik deres første kamp fra start på førsteholdet, misbrugte et par store muligheder, mens Mabil og Evander var nærgående på langskud.

Det hører dog også med, at Kjellerup havde haft to fine afslutninger på dette tidspunkt, men der var et kæmpe overtag til FCM i spil og chancer.

Efter 28 minutter var det Evanders tur til at brænde en stor hovedstødschance tæt under mål, men momenter senere gjorde han skaden god ved at sætte kuglen i kassen. Brasilianeren blev spillet fri af Nikolas Dyhr og rundede en modstander, inden han nettede fra omkring straffesparkspletten.

Kort efter var Evander i oplæggerens rolle, da han fandt Awer Mabil på et indlæg, og australieren kunne let fordoble føringen med et fint hovedstød. 2-0 efter 35 minutter.

Det var også resultatet, da dommeren fløjtede til pause. Helt fortjent var FC Midtjylland foran.

Anden halvleg fortsatte med et FC Midtjylland-mandskab i kontrol, og omkring timeskiftet blev føringen endnu engang fordoblet med to hurtige mål.

Først var det Victor Lind, som scorede sit tredje mål i sæsonen, inden Aral Simsir nettede for første gang i FCM-trøjen på seniorniveau. Begge mål kom efter et par tilfældige situationer, men ikke desto mindre var det skarpe afslutninger, som sørgede for 4-0 efter 64 minutter.

Herefter var det mere eller mindre cruise control for FC Midtjylland. Kampen var afgjort, og tempoet faldt.

Ti minutter før tid blev Victor Lind dobbelt målscorer, da han gjorde det til 5-0 med en fremragende afslutning med sit venstreben.

Det blev eftermiddagens sidste mål, og dermed sluttede det også 5-0 i pokalkampen i Kjellerup.

FC Midtjylland er nu videre til 4. runde, som spilles den 26.-28. oktober.

Inden da er der adskillige 3F Superliga- og Europa League-kampe, og den næste opgave er på søndag, når Randers gæster MCH Arena.