Conference League
torsdag 31/8 kl. 21:00
Stadion Miejski
LEG Legia Warszawa
T. Pekhart (53")
7:6
FCM FC Midtjylland
Paulinho (70")

Nederlag efter 120 minutter og straffe

I en hektisk og intens kulisse i Polen måtte det hele afgøres fra 11-meterspletten, da Legia Warszawa scorede på samtlige af sine spark, mens FC Midtjylland brændte en gang.

I en voldsom lydkulisse gik FCM’erne på banen i den polske hovedstad. Et tætpakket Stadion Miejski dannede en hektisk ramme om playoffdysten, hvor der var Conference League-gruppespil i udsigt til vinderen.

Det startede tæt, og modsat første opgør for en uge siden i Herning var dysten præget af en lang række spilstop. Begge mandskaber havde tydeligvis taget ved lære af hændelserne i kamp ét.

Vi skulle helt hen til tillægstiden af 1. halvleg, før den første reelle chance bød sig. Franculino driblede i Legia-feltet, inden den 19-årige angriber med tåspidserne fik sendt en afslutning mod Kacper Tobiasz i det polske mål. Kuglen gik centimeter forbi venstre stolpe.

Få sekunder senere ville Kristoffer Olsson også lege med. Den svenske landsholdsspiller kom først på et langt indkast, og denne gang havde bolden kurs mod netmaskerne. Kacper Tobiasz viste dog flotte reflekser på stregen.

Ikke desto mindre var det Legia, som kom foran med 53 minutter spillet. Et indlæg fra værternes højreside endte i låget på Tomas Pekhart, som med et veltimet hovedstød dirigerede bolden i netmaskerne til 1-0.

Målet lagde en dæmper på det midtjyske spil. Efter 70 minutter opstod dog en stor mulighed, da Henrik Dalsgaard blev spillet fri alene i feltet, men sparket blev afværget af en Legia-fod.

Kort tid efter var der mere kvalitet. 150-kampsjubilar Paulinho modtog en nedfaldsbold udenfor feltet og med et kanonskud – samt en smule hjælp fra en afretning – sendte brasilianeren bolden over i det lange hjørne. 1-1 og opgøret var i live på ny.

Med et kvarter igen viste Henrik Dalsgaard en sand helteaktion. Polakkerne spillede sig gennem FCM-defensiven, og ved bagerste stolpe lurede en fri mand. Den 34-årige højreback fik sat en glidende tackling ind i sidste sekund og raget kastanjerne ud af ilden.

Presset fortsatte ned mod værterne, da Aral Simsir kort før slutfløjt satte to mand, inden den tidligere akademist sparkede bolden på stolpen. En flot aktion, der havde fortjent mere.

Også Cho Gue-sung prøvede lykken med en afslutning fra små 30 meters afstand, men Kacper Tobiasz fik pareret til hjørne på et ellers kompetent forsøg.

Trods en stor chance til Bartosz Slisz i tillægstiden, forblev det 1-1, og dermed måtte kampen ud i forlænget spilletid. I den ekstra halve time skete der ikke det store, og derfor skulle det hele afgøres i straffesparkskonkurrence.

Her blev der scoret på de første fem spark fra hvert hold, inden Maciej Rosolek garnede, og Stefan Gartenmann brændte. Dermed tabte midtjyderne med samlet 6-5 fra 11-meterspletten og er ude af Europa.

Start XI (4-4-2): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Ingi Ingason, Juninho, Paulinho, Oliver Sørensen, Kristoffer Olsson, Armin Gigovic, Armin Simsir, Franculino Djú, Cho Gue-sung.

Indskiftninger: Charles (81′), Nikolas Dyhr (91′), Stefan Gartenmann (91′), Emiliano Martínez (100′), Marrony (106′), André Rømer (114′).

Expected Goals

Se Expected Goals for begge hold og alle spillere i kampen

Legia Warszawa LEG
7:6
FC Midtjylland FCM

Spillerstatistik

Se kampstatistik for alle spillere i kampen

Heatmap/Touchmap

Se positionering og boldberøringer for alle spillere i kampen

Legia Warszawa LEG
7:6
FC Midtjylland FCM

Holdstatistik

Se kampstatistik for begge hold i kampen

Legia Warszawa LEG
7:6
FC Midtjylland FCM