Diogo Jota (55")
Mohamed Salah (93")
2:0

2-0-nederlag på Anfield

FC Midtjylland leverede en flot præstation og var tæt på at udligne kort før tid, inden Liverpool lukkede kampen til 2-0.

FC Midtjylland spillede tirsdag aften på selveste Anfield mod de engelske mestre fra Liverpool.

Hjemmeholdet var uden flere profiler, som var ude med skader eller bare sparet. FCM’s startopstilling var den samme som opgøret mod Atalanta pånær målmand Jesper Hansen, som var ude med en skade.

Derfor vogtede Mikkel Andersen det midtjyske bur.

FC Midtjylland var tæt på en regulær drømmestart, da Alexander Scholz sendte Anders Dreyer i dybden med en drømmestikning. Desværre blev Dreyers afslutning reddet af Allison.

Midtjyderne fik generelt en glimrende start på Anfield og virkede ikke skræmte af at møde Liverpool. Langsomt kom englænderne dog mere på bolden uden dog at blive voldsomt farlige.

Generelt var kampen meget lige i løbet af den første halve time. I perioder var FCM ved at stikke fine angreb sammen, men den sidste aflevering eller dribling kiksede.

I den anden ende blev Liverpool holdt fra fadet, og de skabte ikke mange muligheder på trods af deres smalle overtag i boldbesiddelsen.

FC Midtjylland kunne gå til pause ganske tilfredse med indsatsen. Det var bedre end mod Atalanta, og på dette tidspunkt var point bestemt realistisk at få med fra kampen.

Især defensivt var præstationen fortrinlig. Liverpool havde ikke haft et eneste skud inden for målrammen i 1. halvleg, og det var første gang i 51 hjemmekampe for englænderne.

Eneste minus i bogen var tre gule kort, hvoraf de to nok burde have været undgået.

Der kom dog et større minus ti minutter inde i 2. halvleg, da Liverpool kombinerede sig frem til et føringsmål. Diogo Jota stod blank foran mål og kunne let sætte bolden i nettet med en flad inderside. 1-0.

En ærgerlig start på 2. halvleg, hvor Liverpool havde været bedst, men det var første gang, at de skabte en stor chance.

Kampbilledet lignede ellers meget det samme fra 1. halvleg, hvor FC Midtjylland leverede fint og afholdt Liverpool fra muligheder. FCM fik den største chancer siden det 2. minut med et kvarter tilbage, da Evander med en fin detalje var fri til spark i feltet. Den flade afslutning sneg sig dog uden om stolpen. Tæt på.

Kampen nærmede sig sin afslutning, og FC Midtjylland skulle forsøge at jagte en udligning og kom længere frem på banen.

Den store chance for udligning kom da også efter et flot angreb kort før tid. Anders Dreyer kom forbi en mand inde i feltet og chippede den over Allison i målet. Desværre gik bolden i sidenettet tæt forbi stolpen.

I stedet løb Liverpool kontra, hvor Mo Salah fik tilkæmpet sig et tyndt straffespark begået af Paulinho. Egypteren eksekverede selv sikkert og lukkede kampen.

Dermed endte kampen 2-0 på en aften, hvor FC Midtjylland leverede en flot præstation og beviste, at niveauet var højnet i forhold til den første gruppekamp.

Der er bestemt meget at tage med videre til de næste kampe. Næste opgave i Champions League er på hjemmebane mod Ajax onsdag i næste uge.