E. Nielsen (34")
M. Warming (93")
2:0

Dyre udvisninger og nederlag i Lyngby

Både Gustav Isaksen og Nicolas Madsen fik rødt kort, da Lyngby fortjent slog FC Midtjylland torsdag aften. Dermed indkasserede FCM det første nederlag i seks kampe.

Sæsonen 20/21 har qua Champions League-deltagelsen og et tætpakket program været den sæson med flest midtugekampe for FC Midtjylland nogensinde.

Sådan en var igen på menuen torsdag aften i Lyngby, hvor 3F Superligaens nummer 11 var modstanderen.

Det kompakte program og to karantæner betød, at Brian Priske havde foretaget fem ændringer i startopstillingen i forhold til seneste kamp mod Brøndby.

Daniel Høegh og Ailton fik deres første Superliga-minutter i den midtjyske trøje, mens Alexander Scholz var placeret på højre back. De fik følgeskab af følgende FCM’ere:

Start XI (4-2-3-1): Jesper Hansen, Alexander Scholz, Erik Sviatchenko, Daniel Høegh, Ailton, Frank Onyeka, Evander, Gustav Isaksen, Anders Dreyer, Awer Mabil, Luca Pfeiffer.

På trods af de fem ændringer var det FCM, som lagde bedst ud og tog kontrollen med kuglen. Fine kombinationer og sideskift var et resultat af den gode omgang med bolden.

Fra sin højre kant var Gustav Isaksen i flere sekvenser farlig, mens et par dødbolde også gav et par lige ved og næsten-situationer.

Lyngby kom dog bedre med halvvejs i 1. halvleg, og især på omstillinger var de i stand til at sende Jesper Hansen på arbejde med nogle gode aktioner og redninger.

I det 34. minut kunne keeperen dog ikke stille noget op, da et nyt kontraangreb sendte Emil Nielsen fri foran mål. Han bragte Lyngby foran 1-0 efter en god periode til hjemmeholdet.

Føringen holdt til pausen og var ikke ufortjent. FC Midtjylland havde svært ved at finde rytmen efter en ellers fin start og havde ikke skabt specielt mange chancer i den sidste halve time af halvlegen.

Der skulle altså andre boller på suppen i 2. halvleg for at få vendt tingenes tilstand, og derfor blev Jens-Lys Cajuste og Sory Kaba sendt på banen.

Cajuste satte sig hurtigt igennem med en god vending og et stærkt drev på kanten af feltet og var tæt på at finde Kaba inde i boksen, men det endte med et hjørnespark.

Den gode start fik dog et kraftigt slag, da Gustav Isaksen få minutter senere modtog sit andet gule kort, da dommeren vurderede, at han forsøgte at filme sig til et straffespark.

Dermed var FCM reduceret til 10 mand, og der ventede nu en svær opgave for at hente point med hjem til Herning.

Lyngby var millimeter fra at udbygge føringen efter 55 minutter, men Erik Sviatchenko clearede heroisk på stregen.

Trods undertalssituationen var de sortklædte gode til at holde fast i bolden og skabe nogle hele og halve chancer.

Til gengæld lå Lyngby hele tiden og lurede på omstillingerne i og med, at FCM var tvunget frem på banen for at jagte en udligning.

Det førte til flere store chancer til Lyngby, hvor Jesper Hansen hev den ene klasseredning op efter den anden.

Endnu en omstilling blev afgørende, da stadionuret rundede 90 minutter. Efter et midtjysk indkast stoppede Nicolas Madsen en Lyngby-friløber, hvilket blev takseret til et rødt kort.

De ni FCM’ere tilbage på banen kunne ikke forhindre et nyt kontraangreb i at ende med en scoring. Magnus Warming gjorde det til 2-0 i overtiden.

Det blev også kampens resultat på en skidt aften for FC Midtjylland, der tabte for første gang i seks kampe. Nederlaget var fortjent, men undertalsperioden gjorde betingelserne svære.

Der er dog ikke lang tid til at tænke over pointtabet. Næste opgave venter allerede på søndag, hvor AGF gæster MCH Arena.