3F Superliga
søndag 7/5 kl. 14:00
Lyngby Stadion
LBK Lyngby Boldklub
T. Chukwuani (2")
S. Magnússon (32")
2:1
FCM FC Midtjylland
S. Gartenmann (13")

Udebanestimen sluttede brat

Det blev til sæsonens første 3F Superliga-nederlag på udebane, da FC Midtjylland søndag eftermiddag tabte med 2-1 i Lyngby.

13 point i de første fem kampe under Thomas Thomasberg. Det var et formstærk midtjysk mandskab, der søndag drog over Storebælt for at gæste Lyngby. Omvendt var lyngbygenserne tæt på tvunget til point i håbet om overlevelse i 3F Superliga.

Lyngby gav FCM en chokstart, da hjemmeholdets wingback, Kolbeinn Finsson, modtog bolden i venstresiden. Den 23-årige islænding svang et hårdt indlæg ind i det lille felt, som ramte Tochi Chukwuani i fødderne.

1-0 efter blot to minutter og dermed en hård start på Lyngby Stadion.

Thomas Thomasbergs tropper kom dog hurtigt tilbage i opgøret. Med et kvarter på stadionuret smækkede Gustav Isaksen et frispark i feltet, som ramte Stefan Gartenmann i panden. Kuglen strøg i mål uden chance for Lyngby-keeper Mads Kikkenborg. 1-1 – den 26-årige midterforsvarers andet mål i Midtjylland-trøjen.

Der gik ikke længe, før Gustav Isaksen var tæt på at udbygge. 3F Superliga-topscoreren driblede i feltet, før han på vanlig vis sigtede mod det lange hjørne. Skuddet manglede få centimeters præcision og gik forbi.

I den anden ende var værterne også farlige. Særligt på indlæg forsøgte de blåklædte sig, og det gjorde ad flere omgange livet svært for den midtjyske defensiv.

Ikke desto mindre var det en aflevering langs jorden, som efter en halv time splittede FCM-firebackkæden ad. En tværpasning endte i højresiden, hvor Saevar Magnússon stod umarkeret. Lyngby-offensivprofilen afsluttede tørt, nederst i det lange hjørne. 2-1.

Det var en hektisk affære i det sjællandske. Kort efter Lyngby-scoringen smed Aral Simsir i modsatte ende et farligt indlæg i feltet. Bolden endte for fødderne af Henrik Dalsgaard, som manglede den sidste timing for at kunne dreje læderkuglen i mål.

Anden halvleg blev ikke lige så chancerig som den første. Vi skulle helt hen til det 75. minut, inden første chance indtraf, da Frederik Gytkjær vendte på en tallerken i det lille felt og afsluttede fladt, men Jonas Lössl viste reflekser og afværgede.

Kort efter viste indskiftede Frederik Heiselberg farlighed, da han tvang Mads Kikkenborg ud i en parade på et veltimet hovedstød.

Mere skete der ikke, og dermed blev det til et skuffende og ikke-tilfredsstillende resultat på Lyngby Stadion. Nederlaget var samtidig sæsonens første i ligaen på fremmed grund.

Start XI (4-4-2): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Stefan Gartenmann, Juninho, Paulinho, Emiliano Martínez, Oliver Sørensen, Kristoffer Olsson, Gustav Isaksen, Aral Simsir, Júnior Brumado.

Indskiftninger: Armin Gigovic (46′), Edward Chilufya (69′), Frederik Heiselberg (73′), Charles (73′), Victor Bak (90′).

Expected Goals

Se Expected Goals for begge hold og alle spillere i kampen

Lyngby Boldklub LBK
2:1
FC Midtjylland FCM

Spillerstatistik

Se kampstatistik for alle spillere i kampen

Heatmap/Touchmap

Se positionering og boldberøringer for alle spillere i kampen

Lyngby Boldklub LBK
2:1
FC Midtjylland FCM

Holdstatistik

Se kampstatistik for begge hold i kampen

Lyngby Boldklub LBK
2:1
FC Midtjylland FCM