Oddset Pokalen
onsdag 27/9 kl. 18:00
Tintshop Park
NIF Næstved Boldklub
0:2
FCM FC Midtjylland
Charles (8")
Franculino Djú (92")

Tomålssejr sikrer videre avancement

FC Midtjylland besejrede onsdag aften Næstved Boldklub med 0-2 i Oddset Pokalen. Charles og Franculino Djú stod for scoringerne.

Onsdag var der pokaldyst i Næstved. FCM stod overfor selvsamme modstander i Pokalturneringen i september 2015. Dengang i en 1/16-finalekamp, hvor midtjyderne trak sig sejrrigt ud med 0-3.

Eneste genganger fra den dyst sammenlignet med aftenens møde var André Rømer, som ligesom for otte år siden havde fundet plads i start 11’eren.

Thomas Thomasbergs tropper bragte sig foran efter blot otte minutter. Adam Gabriel rundede sin direkte modstander i højresiden, inden han sendte den ind til Charles, som lurede i det lille felt. Den 27-årige midtbanemand knaldede hårdt til bolden, der strøg ind bag Niklas Dannevang i det sydvestsjællandske mål.

Brasilianeren fortsatte altså de målscorende takter fra weekenden, hvor han blev matchvinder mod OB.

Kort tid efter var Franculino tæt på at udbygge, men den målfarlige teenager manglede en centimeter, før han kunne få pandebrasken på et indlæg. Værterne var også tæt på efter et kvarters spil, men Martin Fraisl levere en fin redning på et forsøg fra feltkanten.

Chancen gav de grønblusede fornyet optimisme, og det næste kvarter var med flere optræk til muligheder fra hjemmeholdet, som virkede til at have fundet sig tilpas i mødet med en højere rangeret modstander.

Med 39′ på stadionuret blev Ingi Ingason udsat for en hård stempling af Næstveds Marcus Mølvadgaard. Den tidligere Randers-angriber var allerede noteret for et gult kort, og han blev derfor smidt tidligt i bad qua advarsel nummer to. Der ventede dermed lidt over en halvleg i overtal for de gråklædte gæster.

Trods overtallet var Næstved tæt på at udligne kort inde i 2. halvleg, da Abdoulie Njai stak afsted i dybden. Alene med Martin Fraisl udplacerede fløjspilleren dog sit skud, der gik forbi aluminiumstængerne.

Ola Brynhildsen svarede igen få minutter senere, da den norske skarpretter tog et træk ind i banen og sparkede mod det lange hjørne. Kun en god parade fra keeper Niklas Dannevang forhindrede tomålsføringen.

Som kampen skred frem, mistede Næstved brodden. Et kvarter før tid dansede bolden rundt i hjemmeholdets felt, og både Franculino samt indskiftede Cho Gue-sung var uheldige med ikke at dirigere læderkuglen i netmaskerne.

I de døende minutter fik Franculino endelig udnyttet det spilovertag, som havde fundet sted i slutfasen, da han afdriblede en modstander i feltet og lagde bolden modsat Niklas Dannevang. Angriberens ottende scoring i Midtjylland-trøjen.

Stortalentet fra Guinea-Bissau har nu scoret i sin debut i alt lige fra 3F Superliga og europæisk fodbold til Oddset Pokalen og landshold. Tilmed i samme sæson.

Der faldt ikke flere scoringer, og dermed endte det 0-2 til FCM, som er klar til 1/8-finalerne i Oddset Pokalen. Lodtrækningen til næste runde finder sted i morgen aften.

Start XI (4-4-2): Martin Fraisl, Adam Gabriel, Ingi Ingason, Mads Bech, Nikolas Dyhr, André Rømer, Charles, Iver Fossum, Oliver Sørensen, Ola Brynhildsen, Franculino Djú.

Indskiftninger: Juninho (46′), Aral Simsir (63′), Armin Gigovic (63′), Cho Gue-sung (71′).

Expected Goals

Se Expected Goals for begge hold og alle spillere i kampen

Næstved Boldklub NIF
0:2
FC Midtjylland FCM

Spillerstatistik

Se kampstatistik for alle spillere i kampen

Heatmap/Touchmap

Se positionering og boldberøringer for alle spillere i kampen

Næstved Boldklub NIF
0:2
FC Midtjylland FCM

Holdstatistik

Se kampstatistik for begge hold i kampen

Næstved Boldklub NIF
0:2
FC Midtjylland FCM