1:2
L. Pfeiffer (39")
G. Isaksen (50")

FCM sejrer i den første kvartfinale i Pokalen

Med en 2-1-sejr over OB på udebane sikrede vi os et fornemt udgangspunkt før returopgøret i kvartfinalen i Sydbank Pokalen. På den kolde vinteraften scorede Gustav Isaksen sit første mål på seniorniveau.

Vintervejr, røde streger og en gul bold.

Det var status på Nature Energy Park i Odense, da der var kvartfinale i Sydbank Pokalen mellem OB og FC Midtjylland.

Banen var blevet ryddet for sne så vidt muligt, men det betød på ingen måde, at det var nemme forhold for spillerne. Det afholdt dog ikke følgende 11 spillere i at stille op for FCM (4-2-3-1):

FCM XI: Jonas Lössl, Dion Cools, Daniel Høegh, Alexander Scholz, Ailton, Jens-Lys Cajuste, Nicolas Madsen, Gustav Isaksen, Anders Dreyer, Awer Mabil, Luca Pfeiffer.

Dermed var der debut til brasilianske Ailton på venstre back, mens Jonas Lössl fik sin første kamp siden hjemkomsten til Midtjylland. Derudover fik Daniel Høegh, Nicolas Madsen og Awer Mabil deres første kamp fra start i foråret.

Baneforholdene gjorde det også svært for spillerne at få sat gode spil og angreb sammen. FCM var dominerende i starten og kom frem til et par fine muligheder, som dog manglede det sidste.

Midtvejs i halvlegen blev Gustav Isaksen nedlagt i feltet. Dommeren vurderede, at der var tale om film og viste Isaksen et gult kort i den ganske kontroversielle situation.

Efter 32 minutters spil eksekverede OB et godt kontraangreb, som endte med en flot scoring af Moses Opondo. OB-spilleren placerede et langskud i det lange hjørne uden chance for Lössl i målet.

Heldigvis gik der blot syv minutter, før der var balance i regnskabet. Luca Pfeiffer headede et indlæg fra Dion Cools i mål, og dermed nettede den tyske Torjäger for anden kamp i træk.

Mere blev det ikke til i en ellers ganske underholdende første halvleg, som endte 1-1.

Anden halvleg var blot fem minutter gammel, da Gustav Isaksen tog sagen i egen hånd. Med stor fart drev han bolden over en halv banelængde og rundede et par OB’ere, inden han sparkede bolden i nettet med højrefoden.

Et rigtigt flot mål, som var Isaksens første scoring på seniorniveau, og pludselig var stillingen 2-1.

Herefter faldt hyppigheden af chancer en del. FCM var i kontrol og virkede tilfredse med at køre en 2-1-sejr i hus.

Sory Kaba, Mikael Anderson og Japhet Sery Larsen kom ind til deres første minutter i foråret. Derudover fik Kristoffer Lund sin debut på seniorniveau, da han erstattede dagens anden debutant, Ailton, på venstre back.

Jens-Lys Cajuste var mod slutningen tæt på at gøre det til 3-1 ved at afdrible halvdelen af OB-holdet. OB nærmede sig Lössl’s mål få gange til sidst, men blev aldrig helt farlige.

Dermed endte det 2-1 til FC Midtjylland i den første af to kvartfinaler. Alt i alt en god vinteraften i Odense med to debutanter, comeback til Jonas Lössl og Gustav Isaksens første seniormål.

Returopgøret spilles på MCH Arena om en måned.