M. Opondo (14")
1:1
S. Kaba (67")

OB og FCM deler i porten

Mandagens aftenkamp i Odense endte 1-1. Læs kampreferatet fra opgøret, hvor Sory Kaba tegnede sig som den midtjyske målscorer.

Sæsonens første mandagskamp stod for døren midt i december måned. Modstanderen hed OB, som tog imod de danske mestre på Nature Energy Park.

Med en sejr kunne FC Midtjylland generhverve sig førstepladsen i 3F Superligaen.

Evander var flyttet op på 10’er-positionen igen, og han markerede sig hurtigt med et glimrende langskudsforsøg efter en start, hvor FCM var mest på bolden.

Alligevel var det OB, som bragte sig foran. Det skete efter en omstilling, hvor FCM’erne stod lidt for langt fra markeringerne, og så kunne Moses Opondo relativt let sparke kuglen i nettet.

Udligningen var tæt på at komme lige med det samme, da Dion Cools slog et knivskarpt indlæg i feltet, men Mikael Anderson misbrugte den store mulighed. Kort efter var det så Sory Kabas tur til at brænde inde i det lille felt efter endnu et godt indlæg fra højre side.

De to chancer var begyndelsen på spillemæssigt ti gode minutter midtvejs i første omgang. Herefter faldt tempoet og kvaliteten i midtjydernes spil. Resten af halvlegen var en ganske rodet affære.

OB var udover deres føringsmål helt og aldeles ufarlige. Det mest dramatisk forekom lige før pausen, hvor Erik Sviatchenko faldt til jorden. Dommeren pegede på pletten og dømte straffe, men efter tre minutters VAR-check blev kendelsen – korrekt – trukket tilbage.

Lidt komisk var det dog, at fjerdedommeren lige efter de tre minutters spilstop annoncerede, at der var lagt to minutter til første halvleg.

Mere skete der ikke, og måltavlen viste 1-0 til OB i pausen.

Det betød selvsagt, at hjemmeholdet ikke var interesseret i at komme længere frem på banen. De stillede sig da også langt ned fra anden halvlegs start, så FCM skulle forsøge at nedbryde et yderst kompakt forsvar.

Da stadionuret viste 55 minutter tog Alexander Scholz et af sine velkendte raids op ad banen. Turen endte med en afslutning fra en god position, men målmanden fik pareret bolden til hjørnespark.

Efter 12 minutters stilstand på chancefronten kom udligningen så. Et fremragende indlæg fra Paulinho fandt Sory Kabas pandebrask, og via den røg bolden i nettet. Dermed var det 1-1 midtvejs i anden halvleg.

Nu skulle jagten indsættes på et sejrsgivende mål. I flere omgange var det tæt på, men den sidste skarphed i afleveringerne og afslutningerne manglede.

OB var til gengæld i stand til at trække tempoet ud af kampen med mange lange spilstop, mens FCM ikke formåede at lægge et afgørende tryk mod slutfløjtet.

Derfor endte det 1-1 i Odense. Et skuffende resultat med tanke på et ganske stort overtag til midtjyderne gennem det meste af kampen.

Næste opgave er allerede på torsdag, hvor der er pokalturnering i Parken mod FC København i 4. runde.