FCM FC Midtjylland
O. Sørensen (24")
O. Sørensen (84")

To gange Sørensen sikrede tre point

På to mål af Oliver Sørensen vandt FC Midtjylland mandag aften med 2-1 over OB på Nature Energy Park.

Mandag lukkede OB og FCM 12. runde af 3F Superliga på Nature Energy Park. Et indbyrdes opgør, som midtjyderne forinden havde vundet de seneste tre af.

Dystens første store chance indtraf efter 11 minutter, da et langt Mads Bech-indkast blev rettet af og fandt vej mod det lille felt. Her lurede Ola Brynhildsen, som med et veltimet hovedstød tvang Hans Christian Bernat i OB-målet ud i en flot parade.

Også Kristoffer Olsson ville lege med via et skud fra feltkanten, der blev blokeret i sidste sekund, mens værternes Rami Al Hajj bød sig til i den anden ende på et farligt kontrastød.

I det 24. minut faldt den første scoring. Mads Bech kastede som så mange gange før et langt indkast, og efter tumult i feltet dukkede Oliver Sørensen op på riposten. Den tidligere akademist afsluttede tørt og satte sit tredje mål for førsteholdet i nettet.

I de døende minutter af 1. halvleg var FCM tæt på at udbygge, da Ola Brynhildsen brændte en friløber. Alene med Hans Christian Bernat forsøgte normanden sig med et lob, men OB-keeperen læste afslutningen. En stor chance misbrugt.

Og så lignede det, at Thomas Thomasbergs tropper måtte nøjes med at gå til pause foran 0-1, men ak nej. Kort før dommerens fløjte lød, dukkede Rami Al Hajj op i feltet, og med et resolut skud op i det lange hjørne udplacerede han Jonas Lössl. 1-1.

2. halvleg var tæt, og momentum bølgede frem og tilbage. Efter en times spil fik FCM dog broderet OB-defensiven op, da Aral Simsir – oven på en flot defensiv aktion – sendte indskiftede Franculino i dybden. Det målfarlige stortalent strøg fra sin direkte modstander, sparkede fladt mod det lange hjørne, og kun en akrobatisk refleksredning fra Hans Christian Bernat holdt stillingen på status quo.

Chancen vækkede FCM, der øgede presset ned mod det fynske mål.

Med ti minutter igen faldt den forløsende scoring. Darío Osorio blev sendt i dybden, løb fra alt og alle, inden han sendte kuglen ind til en sprudlende Franculino. Angriberens afslutning blev blokeret, men Oliver Sørensen udnyttede returen og sparkede sin kasse nummer to i nettet. 1-2.

Der var chancer til mere, men bolden ville ikke yderligere ind. Ikke desto mindre resulterede opgøret i tre vigtige point foran et tætpakket FCM-awayafsnit.

Start XI (4-4-2): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Ingi Ingason, Mads Bech Sørensen, Paulinho, Oliver Sørensen, Armin Gigovic, Kristoffer Olsson, Aral Simsir, Ola Brynhildsen, Cho Gue-sung.

Indskiftninger: André Rømer (61′), Franculino Djú (61′), Adam Gabriel (74′), Darío Osorio (74′), Nikolas Dyhr (82′).