3F Superliga
fredag 31/3 kl. 19:00
Nature Energy Park
OB OB
E. Sabbi (31")
1:3
FCM FC Midtjylland
F. Heiselberg (9")
Juninho (14")
E. Chilufya (91")

Flot præstation i Thomasberg-comeback

FC Midtjylland dominerede store dele af kampen, da det fredag aften blev til en 3-1-sejr ude over OB i Thomas Thomasbergs midtjyske cheftræner-comeback.

Fredag fik Thomas Thomasberg comeback i Midtjylland-cheftrænersædet, da 3F Superligas Kvalifikationsspil blev indledt i Odense.

Forinden opgøret havde den nye mand i spidsen efterspurgt power og en hård arbejdsindsats. Noget som de midtjyske spillere viste sig at leve op til.

Det lillaklædte udehold startede opgøret med at lægge et højt tryk. Alligevel var det fynboerne, som fik kampens første nævneværdige mulighed, da Emmanuel Sabbi strøg i dybden. Her afdriblede den amerikanske angriber Elias Olafsson, men FCM-keeperen kom stærkt tilbage og parerede det efterfølgende skud.

Armin Gigovic ville det anderledes. Den 21-årige svensker – som var tilbage på sin gamle hjemmebane – sendte et skud afsted fra distancen, og kun en afretning i OB-forsvaret, fraveg midtbanespilleren et af de bedste mål i dette års 3F Superliga.

I stedet strøg skuddet på overliggeren, men aktionen viste positive tendenser i gæsternes spil.

På det efterfølgende hjørnespark kom Thomas Thomasbergs tropper foran. Et godt indlæg skabte klumpspil i feltet, og her var Frederik Heiselberg vågen. Den tidligere akademispiller kom først på bolden og scorede sit første officielle seniormål i Midtjylland-trøjen. 0-1.

Kort tid efter resulterede endnu et hjørnespark til et øget forspring. Gustav Isaksen slog et skarpt indlæg i låget på Juninho. Den brasilianske forsvarsspiller fik sendt et hårdt hovedstød afsted, som OB-keeper Martin Hansen ikke kunne holde. 0-2 efter et kvarters spil.

Med en halv time på stadionuret reducerede OB. En Emmanuel Sabbi-afslutning udenfor feltet blev rettet af og snød Elias Olafsson, som ikke kunne nå ud til bolden, der strøg over i det lange hjørne. 1-2 og værterne tilbage i opgøret trods et stort midtjysk spilovertag.

Kort før pause brændte Frederik Heiselberg en stor chance, da Gustav Isaksen spillede stortalentet fri på et kontrastød. Den store angriber fik begge sine forsøg blokeret, og dermed gik gæsterne kun til pause foran med en.

OB kom bedre ud fra pausen og forsøgte at sætte sig på spillet. Det lykkedes fynboerne fornuftigt med, men efter en times spil var Armin Gigovic millimeter fra at øge føringen. En clearing efter hjørnespark endte for fødderne af FCM-midten, der afsluttede første gang på kassen. Skuddet var godt, og kun stolpen holdt bolden i spil.

Kort tid efter var også Gustav Isaksen tæt på, da en afslutning 20 meter fra mål skabte ravage.

Det bølgede frem og tilbage, som kampen nærmede sig sin afslutning. Begge hold lurede på kontrastød, og det udnyttede FCM i tillægstiden, da indskiftede Edward Chilufya stak afsted i dybden. Den zambiske landsholdsspiller afsluttede fladt uden chance for Martin Hansen og lukkede opgøret til 1-3.

Dermed fik Thomas Thomasberg en god start på sin nye cheftrænergerning i FCM, der samtidig fik en flot start på Kvalifikationsspillet.

Start XI (4-4-2): Elias Olafsson, Henrik Dalsgaard, Stefan Gartenmann, Juninho, Mads Døhr Thychosen, Emiliano Martinez, Kristoffer Olsson, Armin Gigovic, Oliver Sørensen, Gustav Isaksen, Frederik Heiselberg.

Indskiftninger: Charles (71′), Victor Bak (71′), Edward Chilufya (84′), Aral Simsir (90′).

Expected Goals

Se Expected Goals for begge hold og alle spillere i kampen

OB OB
1:3
FC Midtjylland FCM

Spillerstatistik

Se kampstatistik for alle spillere i kampen

Heatmap/Touchmap

Se positionering og boldberøringer for alle spillere i kampen

OB OB
1:3
FC Midtjylland FCM

Holdstatistik

Se kampstatistik for begge hold i kampen

OB OB
1:3
FC Midtjylland FCM