OMO Omonoia FC
R. Bezus (38")
1:0

Brændte chancer kostede dyrt på Cypern

Stik mod spil og chancer tabte FC Midtjylland torsdag aften 1-0 på udebane mod Omonoia FC.

I 30 graders varme ventede der torsdag en europæisk opgave på cypriotisk grund. Den fjerde FCM-dyst i historien mod en modstander fra den populære ferieø.

Thomas Thomasbergs tropper startede flot i en voldsom lydkulisse på GSP Stadium. Aral Simsir kombinerede som vanligt med holdkammeraterne, og Paulinho kom ad flere omgange godt med over kanten. Første store chance tilfaldt Kristoffer Olsson efter fem minutters spil, da svenskeren havde frit udsyn til målet.

Med en afslutning fra feltkanten forsøgte den 28-årige midtbanedynamo at sparke fladt på Omonoia-keeper, Fabiano, der parerede forsøget ud af farezonen.

Kort tid efter ville Aral Simsir også lege med, da den tidligere akademispiller sendte et godt spark afsted mod det lange hjørne. Endnu en gang blev Fabiano – den tidligere FC Porto-målmand – dog den store i duellen.

I det 15. minut bed de cypriotiske værter fra sig for første gang. Juninho tabte bolden på banens midte, og så gik det stærkt mod Jonas Lössls mål. Heldigvis afværgede FCM’s sidste skanse med en flot redning.

1. halvleg bød på stor FCM-dominans, og de gråklædte virkede til at være ovenpå i den sydeuropæiske varme. Omonoia lurede dog i kontrafasen, og det gjorde kravene ekstra store, når bolden blev tabt nær egen banehalvdel.

Mod slutfasen af de første 45 minutter fortsatte de gode FCM-takter. Både Oliver Sørensen, Aral Simsir og Armin Gigovic summede om det cypriotiske mål, men den sidste skarphed manglede.

I stedet var det Omonoia, der fik nettet til at blafre – og dette netop efter en kontrafase. I det 37. minut tabte Armin Gigovic bolden tæt på egen feltkant, og her endte kuglen hos Roman Bezus – den ukrainske offensivprofil – som med en smule held fra en afretning kunne gøre det til 1-0.

Stik imod spil og chancer. Ikke desto mindre var der fortsat tid til at rette op på tingene.

Presset vedblev efter pausen, og det var ikke meget, man så til de grønklædte Omonoia-spillere på gæsternes banehalvdel.

Det brændte på ad flere gange ned mod Fabiano i Omonoia-målet, og særligt Iver Fossum og Sory Kaba brændte to store chancer.

Men udligningen udeblev, og dermed tabte midtjyderne 1-0 inden returopgøret om en uge, hvor en sejr er et krav i jagten på videre avancement.

Start XI (4-4-2): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Ingi Ingason, Juninho, Paulinho, Emiliano Martínez, Armin Gigovic, Oliver Sørensen, Kristoffer Olsson, Aral Simsir, Cho Gue-sung.

Udskiftninger: Sory Kaba (65′), Iver Fossum (65′), Edward Chilufya (74′), Nikolas Dyhr (88′), Charles (88′).