7:4
FCM FC Midtjylland
D. Høegh (80")

PAOK sender FCM ud af Conference League efter straffespark

Der skulle straffesparkskonkurrence til for at afgøre opgøret mellem PAOK FC og FC Midtjylland. Grækerne trak sig sejrrigt ud af den, og FCM er dermed færdige i Conference League.

Torsdag aften var FC Midtjylland i aktion 2.000 kilometer hjemmefra, da PAOK FC var modstanderen i knockout-runden i Conference League.

Det skete på Toumba Stadium i Thessaloniki, hvor FCM skulle veksle 1-0-føringen fra den første kamp til avancement til 1/8-finalerne i UEFA’s nye turnering.

Til den opgave stillede trænerteamet med følgende hold, hvor Mads Døhr Thychosen fik comeback i FCM-trøjen i højre side af forsvaret. I forhold til den seneste kamp erstattede han Henrik Dalsgaard, der var blevet hjemme i Danmark i forbindelse med sin kones fødsel.

Start XI (3-4-3): Elias Olafsson, Mads Døhr Thychosen, Erik Sviatchenko, Juninho, Joel Andersson, Paulinho, Raphael Onyedika, Evander, Gustav Isaksen, Pione Sisto, Junior Brumado.

Det blev en forholdsvis rodet start i Thessaloniki, hvor begge mandskaber kæmpede med at få sat gode angreb sammen. Til gengæld var begge hold på mærkerne og tillod ikke modstanderen mange øjeblikke på bolden.

Efter 18 minutter fik FCM kampens første chance i et stærkt kontraangreb. Pione Sisto forsøgte sig fra kanten af feltet, men hans skud blev reddet, og han kunne også have spillet en fri Junior Brumado i situationen.

To minutter senere var det PAOK FC til at løbe kontra, hvor Juninho ikke fik clearet en lang bold. Efter lidt tilfældigheder endte bolden ved Zivkovic, som bragte hjemmeholdet foran 1-0.

Kun fem minutter senere blev ondt værre, da Vierinha gjorde det til 2-0 på et glimrende langskud. Nu var grækerne pludselig i teten sammenlagt.

Generelt var PAOK FC i teten i første halvleg på de fleste parametre. Især i duel- og presspillet virkede de som det bedste mandskab.

FCM fik lidt mere gang i det mod slutningen af de første 45 minutter, og muligheder til Isaksen og Paulinho kunne nemt have givet en reducering, men det forblev 2-0 på resultattavlen til pause.

For at rette op på det foretog trænerteamet hele tre udskiftninger i pausen, hvor Høegh, Dyhr og Meyer kom på banen. Det ændrede dog ikke alvorligt på kampbilledet.

Godt nok kom FC Midtjylland mere på bolden i anden halvleg, men det kneb gevaldigt med at skabe chancer. I det 80. minut skabte Max Meyer en chance ud af det blå med en smart finte og et perfekt indlæg i panden på Daniel Høegh, der headede reduceringen ind.

Blot to minutter senere var det Erik Sviatchenko, som headede på mål, men han blev afværget af overliggeren. En stærk afslutning af FCM, som sendte opgøret ud i forlænget spilletid efter 2-1 til PAOK FC i ordinær tid.

Den forlængede spilletid blev en chancefattig omgang, hvor de to mandskaber ikke satsede voldsomt meget offensivt.

Derfor blev det ved 2-1, og det hele skulle dermed afgøres i straffesparkskonkurrence. Her trak PAOK FC det længste strå, idet de scorede på alle forsøg, mens Max Meyer misbrugte sit straffespark.

Dermed slutter FC Midtjyllands europæiske kampagne i knockout-runden i Conference League.