Europa League
torsdag 9/12 kl. 21:00
Ludogorets Arena
LUD PFC Ludogorets
0:0
FCM FC Midtjylland

Uafgjort mod Ludogorets sender FCM i Conference League

FC Midtjylland formåede ikke at omsætte godt spil og mange chancer til en sejr i Bulgarien. Derfor ender holdet på 3. pladsen i gruppe F og skal dermed spille Conference League til foråret.

Torsdag aften skulle FC Midtjyllands europæiske skæbne afgøres i Bulgarien. Med en sejr over Ludogorets på udebane kunne holdet sikre sig videre avancement i Europa League.

Aftenens modstander havde udspillet sin rolle i gruppe F, mens Bo Henriksens tropper altså havde alt at vinde. Det skulle følgende mandskab sørge for.

Start XI (3-4-3): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Juninho, Paulinho, Joel Andersson, Nikolas Dyhr, Charles, Evander, Gustav Isaksen, Pione Sisto, Junior Brumado.

Nikolas Dyhr var tæt på at give midtjyderne en drømmestart, men den unge wingback missede den store chance efter bare 26 sekunder. Fire minutter senere var det Pione Sisto, som havde chancen for at bringe FCM foran, men hans afslutning blev reddet.

På det efterfølgende hjørnespark var Henrik Dalsgaard manden med en afslutning, men også hans hovedstød blev reddet.

En fremragende spillemæssig start resulterede desværre ikke i et føringsmål. Lidt senere var det Gustav Isaksen, som blev nedlagt i feltet, men dommeren vurderede ikke forseelsen til at være nok til straffespark.

Herfra gik FCM’s spil langsomt ned i tempo, og Ludogorets blev mere og mere en del af kampen. I sidste periode af første halvleg var det en meget jævnbyrdig kamp, hvor hjemmeholdet var mest på bolden uden at blive synderligt farlige.

Det blev ikke til nogen scoringer i første halvleg, og dermed var det altså helt lige og 0-0 i pausen.

FC Midtjylland kom også friskt ud til anden halvleg, men det forblev ved halve chancer i de første ti minutter.

Igen dalede tempoet i kampen efter en ellers god FCM-start. I anden omgang var midtjyderne mere på bolden, men det kneb med at komme frem til chancer.

Først efter 73 minutter var det for alvor tæt på at blive 1-0 til FC Midtjylland. Et godt overlap og indlæg fra Joel Andersson sørgede for en afslutning i en god position til Evander, men hans spark blev pareret.

FCM havde fået bedre greb om kampen, men skulle altså stadig jagte en scoring for at gå videre. Efter 83 minutter var det for alvor tæt på, da en Ludogorets-spiller ramte egen overligger på en ’tilbagelægning’, men fortsat 0-0.

Kort efter var det Gustav Isaksen, som var centimeter fra at score på et fint hovedstød, men ind ville bolden ikke.

Det blev historien for FC Midtjyllands aften i Bulgarien. Trods et overtag i spil og chancer blev det aldrig til en scoring.

Derfor endte det hele med 0-0 og en skuffelse i Razgrad. FC Midtjylland havde chancerne, men de blev ikke omsat til et mål.

Det ene point betyder, at FCM ender på 3. pladsen i Europa Leagues gruppe F. Dermed skal holdet spille Conference League til foråret, hvor man træder ind i knockout-runden.

Expected Goals

Se Expected Goals for begge hold og alle spillere i kampen

PFC Ludogorets LUD
0:0
FC Midtjylland FCM

Spillerstatistik

Se kampstatistik for alle spillere i kampen

Heatmap/Touchmap

Se positionering og boldberøringer for alle spillere i kampen

PFC Ludogorets LUD
0:0
FC Midtjylland FCM

Holdstatistik

Se kampstatistik for begge hold i kampen

PFC Ludogorets LUD
0:0
FC Midtjylland FCM