LUD PFC Ludogorets
0:1
Júnior Brumado (78")

Fortjent avancement i Bulgarien

FC Midtjylland slog Ludogorets med 1-0 i et opgør, hvor midtjyderne var dominerende. Det var derfor fuldt fortjent, at Junior Brumado afgjorde kampen og sendte FCM videre i Champions League-kvalifikationen.

På det tilskuerløse Huvepharma Arena i Razgrad i Bulgarien gjaldt det onsdag aften 2. runde i Champions League-kvalifikationen mellem PFC Ludogorets 1945 og FC Midtjylland.

De danske mestre fik en god start på kampen og var i stand til at lægge tryk på Ludogorets. Blandt andet tilspillede FCM sig tre hjørnespark i de første ti minutter.

Opgørets første store mulighed tilfaldt også gæsterne efter et højt genpres af Anders Dreyer efter afviklingen af en dødbold. Bolden landede for fødderne af Erik Sviatchenko, som i siden af feltet sparkede efter det lange hjørne. Hjemmeholdets målmand fik dog afværget den ellers glimrende afslutning med det yderste af fingerspidserne.

FC Midtjylland fastholdt overtaget i kampen, og cirka midtvejs i halvlegen var Anders Dreyer igen på spil som chanceskaber. Det gode forarbejde på højrekanten blev desværre ikke omsat til mål, da Awer Mabil fra en god position foran mål ikke fik et ordentligt træf på bolden.

Spillemæssigt var FC Midtjylland dominerende gennem store dele af første halvleg. Presspillet fungerede, og det lykkedes at tvinge Ludogorets til fejl adskillige gange. Der var tilløb til mange midtjyske muligheder, men den sidste skarphed i feltet manglede.

Derfor var stillingen ved pausen 0-0.

Dominansen til udeholdet fortsatte i begyndelsen af 2. halvleg, hvor FC Midtjylland igen var i stand til at producere chancer. Blandt andet var Awer Mabil og Bozhidar Kraev tæt på score, men målet lod vente på sig.

Ludogorets var efter en times spil tæt på at bringe sig foran efter sløset opspil i FCM’s bageste geled. I flere omgange blev der blokeret, inden Erik Sviatchenko tæt under mål afværgede med hovedet.

Kampens intensitet steg løbende, og der blev gået til stålet i duellerne. Betydningen af resultatet var ikke til at overse. I løbet af de 90 minutter uddelte dommeren seks gule kort – tre til hvert hold.

I det 78. minut kom målet. FC Midtjylland fastholdt presset efter et hjørnespark, og i sidste ende dumpede bolden ned for venstrefoden af indskiftede Junior Brumado. Den brasilianske angriber prikkede bolden under den fremstormende målmand. 1-0 til midtjyderne på et afgørende tidspunkt.

Kort efter var det igen tæt på ved Anders Dreyer, men mod kampens afslutning drejede det sig om at holde fast i føringen. Ludogorets var ikke i stand til at lægge pres på og blive farlige.

Gang på gang afviste den midtjyske defensiv hjemmeholdets angreb, og kampen sluttede derfor 1-0 til FC Midtjylland.

Set over hele kampen var FC Midtjylland det bedste hold, og sejren var helt fortjent. Spil og chancer var i klar favør til udeholdet, og kun manglende skarphed gjorde, at føringsmålet ikke kom tidligere.

Kampens resultat sender de danske mestre videre til 3. runde af Champions League-kvalifikationen, hvortil der trækkes lod på mandag.