C. Gakpo (32")
3:0

Svær aften i Eindhoven

Tirsdag aften skulle FC Midtjylland sikre sig et godt udgangspunkt i 3. kvalifikationsrunde af Champions League mod PSV Eindhoven før returopgøret på MCH Arena. Det blev dog en vanskelig aften på Philips Stadion.

Pione Sisto, Henrik Dalsgaard, Nicolas Madsen, Mikael Andersson og Daniel Høegh er alle i ugens løb blevet testet positiv for Covid-19 og var derfor ikke rejst med til Holland. Ligeledes meddelte UEFA få timer før kampstart, at det internationale fodboldforbund FIFA har stadfæstet det brasilianske fodboldforbunds karantænedom til Juninho, som derfor også holdte forsvarsspilleren ude af opgøret.

Derfor var cheftræner Bo Henriksen og resten af trænerstaben forårsaget til at foretage ændringer i startopstillingen.

Start XI (3-4-3): Jonas Lössl, Raphael Onyedika, Erik Sviatchenko, Rasmus Nicolaisen, Joel Andersson, Charles, Evander, Paulinho, Anders Dreyer, Junior Brumado, Awer Mabil.

Det var PSV, der dominerede boldbesiddelsen fra start på Philips Stadion, hvor de i kampens indledende 15 minutter sad mest på bolden. FC Midtjylland lurede på omstillinger og havde flere gode standardsituationer i kampens begyndelse.

FC Midtjylland forsatte de fine takter og kom i det 18. minut frem til en fin chance, da Onyedika flugter bolden snævert ved siden af stolpen. Kort efter Onyedikas chance viste den offensive trio fra PSV klassen. Den 19-årige englænder Chukwunso Madueke modtager i det 19. minut bolden uden for feltet og sender de 23.500 fremmødte fans i ekstase, da han bringer PSV foran med 1-0 på et flot langskud.

FC Midtjylland skulle finde fodfæste igen og får arbejdet sig frem til det hollandske felt, hvor Dreyer finder Brumado, men hollænderne er opmærksomme og får afværget.

Efter 28 minutters spil slog PSV til på ny. Den brasilianske stopper Ramalho slår en lang og flot bold op mod det midtjyske felt. Her finder han matchvinderen fra VM-finalen 2014 – den tyske offensive midtbanespiller Mario Götze – som tæmmer bolden og scorer efter en uheldig afretning fra Raphael Onyedika, som efterlader Jonas Lössl chanceløs. 2-0 til PSV.

PSV lugtede blod og forsætte presset mod det midtjyske felt. Det blev derfor også 3-0 efter 32 minutters spil efter et flot spillet angreb, hvor bolden til sidst ender for fødderne af en fri Cody Gakpo, som nemt kan lægge bolden ind i et frit mål. PSV scorede tre mål på 16 minutter, og kaptajn Erik Sviatchenko måtte derfor samle tropperne for at få styr på det intense hollandske pres.

FC Midtjylland gik til pause ved stillingen 3-0 i en halvleg, hvor hjemmeholdet viste kynismen, da de kun genererede en xG på 1,66.

Til anden halvlegs begyndelse blev Charles udskiftet med Dion Cools, hvilket betød, at Raphael Onyedika gik op på midtbanen sammen med Evander, mens Cools trådte ind i højre side af trebackkæden.

Gustav Isaksen kom også ind i det 57. minut, hvor han erstattede Awer Mabil.

I det 60. minut får FC Midtjylland et hjørnespark efter en hændelse, hvor PSV-målmanden Drommel misser bolden og i stedet rammer Nicolaisen, men intet straffe. På det efterfølgende hjørnespark finder Evander Erik Sviatchenko, som i anden omgang får en nedfaldsbold, men han sparker desværre over mål.

Bo Henriksen indskiftede den succesfulde presduo fra Celtic-hjemmekampen i Mads Hansen og Victor Lind, der skulle forsøge at skabe et mere brugbart resultat før næste uges returopgør på MCH Arena. Men ligesom resten af det midtjyske hold havde de en svær aften grundet et velspillende PSV-hold, der trods ingen scoringer i anden halvleg stadig kreerede fine chancer.

Særligt den israelske skarpretter Zahavi og målscoreren til 3-0 Cody Gakpo havde fine muligheder. Ligeledes var Madueke fra PSV tæt på at genskabe 1-0-målet i kampens sidste 10 minutter.

Efter en god periode fra PSV mod det midtjyske mål vrister Evander sig fri i kampens overtid og får sendt et udmærket skud afsted, men bolden går desværre på den forkerte side af stolpen.

Derfor ender anden halvleg målløs, og FC Midtjylland står overfor en meget svær returkamp, hvor et 3-0-resultat skal jagtes.