R. Onyedika (14")
R. Onyedika (39")
Evander (64")

FCM snupper stærk sejr i Randers

To mål af Raphael Onyedika og en enkelt scoring af Evander sikrede en flot sejr på 3-1 i søndagens topkamp mod Randers.

FC Midtjylland havde mulighed for at tegne jubilæum søndag eftermiddag i Randers. Inden kampen var FCM ubesejret i de seneste 24 opgør mod kronjyderne.

At udbygge den statistik var dog ikke nogen nem opgave, idet Randers gik ind til kampen med en stærk sæsonstart i bagagen, som havde givet en aktuel tredjeplads i tabellen.

Der var altså dømt topopgør, da der blev fløjtet op kl. 14.00, og her stillede Bo Henriksen op med følgende spillere.

Start XI (3-5-2): Elias Olafsson, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Juninho, Joel Andersson, Paulinho, Evander, Raphael Onyedika, Charles, Pione Sisto, Victor Lind.

Det begyndte lige på Cepheus Park, men hurtigt viste FC Midtjylland sig som det bedste mandskab. Efter et par lovende angreb uden afslutning viste Raphael Onyedika vejen i det 14. minut, da han tog chancen et par meter uden for feltet.

Midtbanespilleren fik et godt træf på bolden, som gik ind langs den venstre stolpe. Et flot mål af Onyedika og 1-0 til FCM.

Det var ikke bare på måltavlen, at FC Midtjylland havde overtaget. I flere perioder var man dominerende i boldspillet, mens Randers ikke kom frem til noget nævneværdigt. FCM var flere gange lige ved og næsten, men der skulle en ny Onyedika-chance til for at gøre det til 2-0.

Det skete efter 37 minutters spil, hvor Joel Andersson igen fandt nigerianeren. Denne gang gjorde han arbejdet færdigt med en flad afslutning fra en spids vinkel.

To mål af Onyedika og to oplæg fra Andersson sørgede dermed for en solid 2-0-føring ved pausen. Det var en halvleg uden at være prangende, men midtjyderne var skarpere i tanke og handling i de afgørende momenter.

Det var til gengæld Randers, der kom bedst ud af starthullerne i 2. halvleg. Allerede i det 53. minut fik de reduceret ved Stephen Odey.

Kort efter var Pione Sisto tæt på at gøre det til 3-1, men hans ellers flotte halvflugter blev afværget af en lige så flot redning.

De medrejsende FCM-fans skulle dog ikke vente længe på at få lov at fejre 3-1-scoringen. Efter 65 minutter endte et gennemspillet angreb endnu engang for fødderne af Onyedika. Denne gang var han uselvisk og lagde bolden på tværs til Evander, som let kunne lægge bolden i det tomme mål.

Resten af kampen var mere eller mindre cruise control for FC Midtjylland. Defensiven havde ingen problemer med at holde hjemmeholdet væk fra chancer, og holdet var gode til at holde fat i kuglen.

De sidste 25 minutter var ganske chancefattige. Udover et par hjørnespark til Randers mod slutningen skete der ikke meget, før dommeren fløjtede af.

Dermed vandt FCM 3-1 over Randers og udbygger altså stimen til 25 kampe i streg uden nederlag mod netop Randers.

Næste opgave for Bo Henriksens tropper er på torsdag i Serbien, hvor Røde Stjerne er modstanderen i Europa League.