Galeno (95")
3:1
Evander (19")

FCM lider nederlag til Braga

Trods en pauseføring efter Evanders straffesparksscoring måtte FC Midtjylland se sig besejret med 3-1 ude mod Braga i Europa League.

Torsdag aften gjaldt det Europa League-gruppespillets første udekamp, da Braga var modstanderen i Portugal.

Intet var anderledes i forhold til Bo Henriksens startopstilling, som bestod af de samme 11 FCM’ere som for to uger siden mod Ludogorets.

Start XI (3-4-3): Elias Olafsson, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Juninho, Joel Andersson, Paulinho, Raphael Onyedika, Evander, Gustav Isaksen, Pione Sisto, Junior Brumado.

De to mandskaber så lige hinanden an i kampens første ti minutter, men herefter tog sagerne fart. Gustav Isaksen havde opgørets første afslutning, og efter et kvarters spil var offensivkometen igen på færde.

Et par fikse driblinger var lige ved at sende ham fri i feltet, men Isaksen blev nedlagt af en modstander, og dommeren pegede på pletten. Evander viste, hvordan det skulle gøres, og iskoldt afventede han målmandens udfald og lagde den køligt ind i modsatte side.

1-0 og en drømmestart til FC Midtjylland. Det satte gang i hjemmeholdet, som blev farlige flere gange, når midtjydernes pres ikke var helt perfekt. Efter en halv time blev FCM fanget i en omstilling efter et hjørnespark, og det udløste en friløber til Braga.

Elias Olafsson kom godt ud af sit mål og satte en umiddelbart ren tackling ind på angriberen. Alligevel vurderede dommeren noget kontroversielt, at der igen skulle peges på pletten.

Den islandske keeper lod sig dog ikke påvirke og viste på ny klassen, da han reddede straffesparket. Resten af halvlegen bølgede frem og tilbage med chancer i begge ender, men det blev ikke til flere mål.

Dermed var stillingen 1-0 til FCM efter en hæsblæsende halvleg i Braga.

Det var ikke slut med straffespark i Braga. Bare otte minutter inde i anden halvleg var den gal igen, hvor Juninho i en relativt ufarlig situation mistimede sit indgreb og begik straffe. Galeno var sikker og udlignede til 1-1.

Blot en håndfuld minutter senere blev ondt værre, da portugiserne bragte sig foran 2-1. Et langskud blev blokeret af en Braga-angriber, og så endte bolden meget tilfældigt ved anfører Horta, der satte den i nettet bag en chanceløs Olafsson.

Det var selvsagt ikke den ønskede start på anden omgang, men efter de to Braga-mål overtog FCM initiativet. Det blev til flere fine muligheder, men den sidste skarphed manglede.

Midtjyderne var nødt til at satse fremad, men det gav også plads den anden vej. Det kostede en udvisning efter 84 minutter, da Juninho bremsede en farlig omstilling med ulovlige midler.

Jagten på en udligning blev ikke nemmere af den grund, men FCM formåede alligevel at få et par dødbolde og fine situationer, hvor Marrony skabte et par chancer mod slutningen af kampen.

Det forblev dog ved lige ved og næsten for FCM-offensiven, og i stedet løb Braga endnu engang kontra, hvor de lukkede kampen med et mål til 3-1 i overtiden.

Sådan sluttede det også, og FC Midtjylland er dermed stadig uden sejr i Europa Leagues gruppe F.

Der går ikke lang tid, før FCM kan tage revanche. Således er der 3F Superliga på søndag, når AGF gæster MCH Arena.