M. Thychosen (47")
M. Thychosen (53")
Juninho (87")

FC Midtjylland storsejrer i Silkeborg

Med en solid sejr på 4-1 snuppede FCM tre point i mandagens kamp mod Silkeborg. Chilufya, to gange Thychosen og til sidst Juninho stod for målene.

Mandag aften gjaldt det FC Midtjyllands næstsidste kamp i 3F Superliga-sæsonen. Her var FCM på besøg i Søhøjlandet mod de kommende bronzevindere fra Silkeborg IF.

En sejr ville holde liv i det spinkle håb om at indhente FCK, som før kampen var seks point og 12 mål foran. Samtidig var der mulighed for at hente den fjerde ud af fire mulige sejre mod Silkeborg i denne sæson.

Til denne opgave stillede trænerteamet med følgende mandskab fra start, og de blev taget imod af mere end 1.000 medrejsende FCM-fans.

Start XI (3-4-3): David Ousted, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Daniel Høegh, Joel Andersson, Mads Døhr Thychosen, Evander, Raphael Onyedika, Gustav Isaksen, Edward Chilufya, Anders Dreyer.

Fansene i udebaneafsnittet fik hurtigt noget at juble over. Edward Chilufya gjorde det nemlig til 1-0 allerede efter seks minutters spil, da Anders Dreyer fandt ham med en god stikning efter en erobring højt på banen.

Det var Chilufyas tredje mål i FCM-trøjen. Denne gang nettede zambieren med en velplaceret indersideafslutning.

Resten af første halvleg var ganske begivenhedsfattig. Hjemmeholdet havde et par optræk til chancer, men David Ousted kom ikke på arbejde før pausen.

I den anden ende blev FCM heller ikke for alvor farlige udover føringsmålet. Dreyer havde et langskudsforsøg, der strøg et par meter over mål, og det var det tætteste på en ny scoring.

Derfor var stillingen i pausen 1-0 til FC Midtjylland.

Den chancefattige første halvleg blev lynhurtigt gjort til skamme efter pausen, og det var med Mads Døhr Thychosen i hovedrollen.

Forsvarsspecialisten, der i dag var rykket frem på venstre wingback, gik med frem to gange, og det resulterede i to scoringer. Først stak Evander ham i dybden, som ganske klinisk blev sat i kassen. Fire minutter senere stod Thychosen fri på bagerste stolpe, hvor han let kunne gøre det til 3-0.

Kampens udfald var afgjort, og det bar resten af opgøret præg af. Ingen af de to mandskaber pressede for alvor på for at skabe chancer, men det lykkedes alligevel FC Midtjylland at give fansene et mål at gå hjem på.

Indskiftede Juninho steg til vejrs på Evanders hjørnespark og lavede sit første mål for FCM med et kraftfuldt hovedstød tre minutter før tid. Silkeborg ville også lege med i målfesten, og i tillægstiden fik de reduceret til 1-4.

I sidste ende sluttede det hele altså 4-1 til FC Midtjylland, som dermed fortsat har en matematisk chance for at vinde mesterskabet.

Det vil dog kræve, at man indhenter FCK’s forspring på tre point og en ni mål bedre målscore i sidste spillerunde.

Den finder sted på søndag, hvor FC Midtjylland tager imod Randers hjemme på MCH Arena kl. 17.00.