3F Superliga
søndag 19/3 kl. 15:00
Jysk Park
SIF Silkeborg IF
T. Adamsen (29")
O. Sonne (60")
A. Lind (85")
3:3
FCM FC Midtjylland
S. Gartenmann (14")
G. Isaksen (48")
G. Isaksen (75")

Nervepirrende deler i Silkeborg

En hektisk og målrig affære, hvor FC Midtjylland ad flere omgange var inde i top seks, endte 3-3. Desværre var det ikke nok til at sikre en plads i Mesterskabsslutspillet.

Det er svært at forestille sig et mere nervepirrende kampforløb, end det som søndag eftermiddag udspillede sig på JYSK Park, hvor begge mandskaber kæmpede for at sikre sig en plads i top seks.

Silkeborg startede som vanligt sikre på kuglen, og gjorde det svært for gæsterne at sætte et succesfuldt pres ind.

Ikke desto mindre var det de lillaklædte FCM’ere, der kom først på scoringstavlen, da et langt indkast fra Mads Døhr Thychosen endte i hovedet på Stefan Gartenmann, som på flot vis headede bolden over i det lange hjørne.

0-1 og med ét havde midtjyderne en fod inde i top seks.

Efter en halv time bragte Silkeborg sig tilbage i opgøret, da et indlæg fra venstresiden ramte Søren Tengstedt i fødderne. Den 22-årige offensivspiller fik et skidt træf på bolden, der i stedet strøg over til topscorer Tonni Adamsen, som uden problemer kunne passere Jonas Lössl.

I første omgang viftede linjedommeren flaget for offside, men efter et kort VAR-tjek blev kendelsen omstødt; 1-1.

Målet gav silkeborggenserne fornyet optimisme, og kort efter udligningen tvang et langskud fra Sebastian Jørgensen en god redning ud af Jonas Lössl.

Alligevel var det endnu en gang FCM, som satte kniven ind lige før pausen. Et langt udspark fra Jonas Lössl endte hos Mads Døhr Thychosen, som headede bolden ind i feltet. Her tryllede Aral Simsir sig igennem forsvaret, før kuglen havnede for fødderne af Gustav Isaksen, der kanonerede den det sidste stykke over stregen.

En sekvens hvor 20-årige Aral Simsir på flot vis afklædte hjemmeholdets forsvarsspillere.

Værterne lagde et tungt pres ved 2. halvlegs start, og det gav bonus efter en times spil. Et skarpt indlæg fra venstresiden ramte Oliver Sonne ved bagerste stolpe, og den 22-årige højreback sendte kuglen over i det lange hjørne til 2-2.

En hektisk afslutning indtraf herefter, som grundspillets sidste 30 minutter nærmede sig sin afslutning. Her forsøgte flere 3F Superligaklubber overalt i landet at sætte sig på top seks.

Opgøret bølgede frem og tilbage, og med et kvarter igen udnyttede Gustav Isaksen en fejl i Silkeborg-forsvaret. Den 21-årige FCM-topscorer snuppede bolden fra Joel Felix, strøg alene mod mål og lagde tørt kuglen ind bag Nicolai Larsen. 2-3.

Gæsterne kæmpede med næb og kløer, men med fem minutter igen udnyttede Silkeborg en tumultsituation i feltet. Mellem venner og fjender fik Alexander Lind foden på, så bolden strøg i nettet til 3-3.

Med få minutter igen fik Juninho netmaskerne til at blafre, og et fuldt udebaneafsnit kunne bryde ud i jubel. Desværre skulle et længere VAR-tjek vise, at brasilianeren var marginalt offside.

FCM lagde et voldsomt tryk mod Silkeborg-målet – der omvendt skulle jagte en scoring den anden vej – til slut. Desværre kom den forløsende scoring aldrig, og i en hektisk og målrig affære på JYSK Park sluttede det hele uafgjort. Begge hold tager dermed plads i Kvalifikationsspillet.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Mads Døhr Thychosen, Henrik Dalsgaard, Stefan Gartenmann, Victor Bak, Armin Gigovic, Oliver Sørensen, Kristoffer Olsson, Gustav Isaksen, Aral Simsir, Edward Chilufya.

Indskiftninger: Emam Ashour (61′), Emiliano Martinez (61′), Frederik Heiselberg (68′), Charles (89′), Juninho (89′).

Expected Goals

Se Expected Goals for begge hold og alle spillere i kampen

Silkeborg IF SIF
3:3
FC Midtjylland FCM

Spillerstatistik

Se kampstatistik for alle spillere i kampen

Heatmap/Touchmap

Se positionering og boldberøringer for alle spillere i kampen

Silkeborg IF SIF
3:3
FC Midtjylland FCM

Holdstatistik

Se kampstatistik for begge hold i kampen

Silkeborg IF SIF
3:3
FC Midtjylland FCM