Vejle besøger MCH Arena
Billetsalget er startet
3F Superliga
mandag 27/11 kl. 19:00
Jysk Park
SIF Silkeborg IF
S. Þórðarson (50")
1:4
FCM FC Midtjylland
S. Ingason (19")
Franculino Djú (51")
H. Dalsgaard (65")
Franculino Djú (73")

Mandags-målfest og endnu et skridt på vejen

FC Midtjylland leverede mandag aften varen med en 4-1-sejr i Silkeborg og er nu på en delt førsteplads i 3F Superliga. Målene blev scoret af Ingi Ingason, Henrik Dalsgaard og to gange Franculino.

Forud for aftenens dyst havde Silkeborg ikke tabt på hjemmebane siden 3F Superliga-åbneren mod Brøndby. Samtidig havde silkeborgenserne kun lukket fire mål ind på JYSK Park i 23/24. Den statistik skulle FCM vise sig at få ændret mandag aften.

Hjemmeholdet startede bedst, og efter blot to minutter blev Alexander Lind spillet helt fri i det lille felt via et indlæg fra højresiden. Ligatopscoreren headede dog et stykke forbi Martin Fraisls bur.

Kort tid efter var Alexander Lind på spil igen, da han fremtvang en stor chance – nok en gang i det lille felt – men Martin Fraisl var vågen på stregen og afværgede situationen.

Trods en hård indledning bed Thomas Thomasbergs tropper også fra sig, da Paulinho blev sendt i et overlap med 15′ på stadionuret. Den brasilianske venstreback forsøgte sig med en afslutning højt i det korte målhjørne, og skuddet var ikke langt fra at gå ind bag Nicolai Larsen i SIF-buret.

Fem minutter senere blafrede nettet i værternes ende. De fleste på JYSK Park troede, at Mads Bech ville forsøge sig med et vanligt langt indkast, men i stedet fandt han en fremadstormende Paulinho, som smækkede et indlæg ind i panden på Ingi Ingason.

0-1 efter en fiks indøvet detalje – og den islandske landsholdsspillers første scoring i FCM.

Resten af 1. halvleg blev overskygget af en grim episode, da Martin Fraisl stødte sammen med Alexander Lind i feltet. Den unge angriber overstrakte sit ben, og FCM’s østrigske keeper blev liggende i græsset. Det så ikke godt ud, og Fraisl var hverken i stand til at spille videre eller tilmed forlade banen på egen hånd.

I samme ombæring blev Alexander Lind tildelt et direkte rødt kort.

Trods overtallet kom gæsterne aldrig i gang efter Martin Fraisls grimme uheld, og i dommer Peter Kjærsgaards tillægstid udlignede Silkeborg. Et indlæg mod bagerste stolpe endte hos Stefán Thórdarson, som resolut smækkede kuglen i netmaskerne via det korte målhjørne. 1-1.

Det midtjyske trænerteam foretog to udskiftninger i pausen, og det viste sig hurtigt at have effekt, da de to indskiftere satte scenen. Armin Gigovic spillede Franculino fri i feltet, og som sædvanlig var stortalentet fra Guinea-Bissau køligheden selv. 1-2.

11. mål i kamp nr. 18 for ‘Farlige Francu’. Samtidig var der tale om en ny FCM-klubrekord, da man for første gang i historien scorede minimum to ligamål i ni kampe i træk.

I det 65. minut udbyggede FCM. Et hjørnespark hoppede og dansede i feltet, inden Henrik Dalsgaard fik foden på kuglen. Bolden strøg i netmaskerne til 1-3.

Det midtjyske tog fortsatte ufortrødent. Syv minutter senere var Henrik Dalsgaard og Franculino igen i fokus, da førstnævnte smækkede et indlæg ind i pandebrasken på sidstnævnte. Igen endte kuglen i netmaskerne.

Presset ned mod SIF-målet varede ved, og særligt Cho Gue-sung var tæt på at udbygge, men Nicolai Larsen hev en fænomenal redning ud af ærmet på sydkoreanerens hovedstød.

Mere skete der ikke, og dermed endte det hele 1-4 til FCM, som hentede den femte ligasejr på stribe og samtidig er ubesejret i ti. Sejren betyder også, at man avancerer til en delt 1. plads i 3F Superliga á point med FCK.

Start XI (4-4-2): Martin Fraisl, Henrik Dalsgaard, Ingi Ingason, Mads Bech, Paulinho, Oliver Sørensen, André Rømer, Kristoffer Olsson, Darío Osorio, Ola Brynhildsen, Cho Gue-sung.

Indskiftninger: Jonas Lössl (37′), Armin Gigovic (46′), Franculino Djú (46′), Nikolas Dyhr (80′), Joel Andersson (83′).

Expected Goals

Se Expected Goals for begge hold og alle spillere i kampen

Silkeborg IF SIF
1:4
FC Midtjylland FCM

Spillerstatistik

Se kampstatistik for alle spillere i kampen

Heatmap/Touchmap

Se positionering og boldberøringer for alle spillere i kampen

Silkeborg IF SIF
1:4
FC Midtjylland FCM

Holdstatistik

Se kampstatistik for begge hold i kampen

Silkeborg IF SIF
1:4
FC Midtjylland FCM