G. Isaksen (47")
K. Olsson (69")
G. Isaksen (79")

Målkavalkade i uafgjort med Silkeborg

I en hektisk og dramatisk affære præget af en lang række VAR-kendelser spillede FC Midtjylland mandag eftermiddag 3-3 i Silkeborg.

Der har ikke manglet mål, når Silkeborg og FC Midtjylland har krydset klinger i denne sæson. Før mandagens dyst havde de hidtidige tre kampe resulteret i 13 mål.

Disse tendenser fortsatte Anden Pinsedag.

Modsat seneste indbyrdes møde kom Silkeborg bedst fra start, og allerede efter fire minutter havde dagens kaptajn, Jonas Lössl, leveret to vigtige indgreb i den midtjyske defensiv.

Efter ni minutter var Kasper Kusk få centimeter fra at sparke føringsmålet ind, da den tidligere AaB-spiller tog et træk ind i banen og sigtede mod det lange hjørne. Bolden gik med nød og næppe udenom kassen, men chancen indikerede, at Thomas Thomasbergs tropper ikke var kommet godkendt ud til opgøret på JYSK Park.

Med 14 minutter på stadionuret satte værterne kniven ind. En returbold endte hos Kasper Kusk i det lille felt, og denne gang brændte den 31-årige offensivspiller ikke. 1-0 til hjemmeholdet.

Målet ændrede ikke på kampbilledet, og silkeborgenserne fortsatte presset ned mod gæsternes mål. Føringen kunne meget vel have været større, hvis ikke det var for Jonas Lössl.

Få minutter før pausefløjt viste Kristoffer Olsson et glimt af kvalitet, da han satte sin direkte modstander med en flot kropsfinte og kørte mod mål, inden han fandt en fri Gustav Isaksen. Superligatopscoreren svigtede ikke foran kassen, og med ét var FCM på 1-1.

Gustav Isaksen blev i sidste runde den yngste spiller siden Andreas Skov Olsen i 2018/19-sæsonen til at score 15 mål i en 3F Superligasæson. Mandag udbyggede den brandvarme, tidligere akademispiller sine statistikker, og blev samtidig den første FCM-spller siden Paul Onuachu til at nå minimum 20 målinvolveringer (mål + assists, red.) i en ligakampagne.

FCM blev mødt af en chokstart på 2. halvleg, da Tonni Adamsen fik netmaskerne til at blafre bag Jonas Lössl. Jakob Sundberg fløjtede dog for offside, og de efterfølgende VAR-billeder blåstemplede dommerens vurdering.

Med tyve minutter igen var Kristoffer Olsson igen i centrum, da indskiftede Aral Simsir fandt den svenske landsholdsspiller i feltet. En velspillende Olsson viste kølighed foran kassen og eksekverede sikkert sin fjerde sæsonscoring. 1-2.

Pludselig lignede det tre point og en plads i Europa-playoffkampen, men Silkeborg svarede hurtigt igen. En tumultsituation efter et hjørnespark endte for fødderne af Søren Tengstedt, som smadrede kuglen i nettet. Dermed var holdene tilbage ved status quo.

Bolden stoppede ikke med at ryge i netmaskerne i mandagens dyst. Med ti minutter igen fandt Aral Simsir en fri Gustav Isaksen i dybden, og på vanlig vis svigtede den tidligere akademispiller ikke. Det 22-årige offensiv-es’ ligamål nr. 17.

Kort tid efter garnede Søren Tengstedt i den anden ende. Ifølge Jacob Sundberg havde Juninho begået straffespark trods billeder indikerede, at brasilianeren havde foden først på bolden. En kendelse, hjemmeholdet høstede frugterne af.

Trods en hektisk afslutning, forblev stillingen 3-3. Dermed venter der et spændende opgør næste lørdag, når OB gæster MCH Arena i en direkte duel om 1. pladsen i Kvalifikationsspillet.

Start XI (4-4-2): Jonas Lössl, Mads Døhr Thychosen, Stefan Gartenmann, Juninho, Paulinho, Emiliano Martínez, Armin Gigovic, Oliver Sørensen, Kristoffer Olsson, Gustav Isaksen, Júnior Brumado.

Indskiftninger: Victor Bak (30′), Charles (60′), Aral Simsir (60′), Frederik Heiselberg (87′).