Champions League
tirsdag 22/9 kl. 21:00
Eden Arena
SLA SK Slavia Prag
0:0
FCM FC Midtjylland

UCL: Nulløsning i Prag

En moden og stærk indsats afholdt Slavia Prag fra at score. I den anden ende manglede den sidste skarphed og timing i de afgørende situationer.

Kort før kl. 21.00 lød Champions League-hymnen på Eden Arena i Prag. Her tog Slavia Prag mod FC Midtjylland i det første af to playoff-opgør i Champions League-kvalifikationen.

Den tyrkiske dommer Cuneyt Cakir fløjtede kampen i gang viste termometeret 19 grader under den tjekkiske aftenhimmel. Eden Arena huser normalt 20.000 tilskuere, men opgøret blev som alle andre kampe i UEFA-regi spillet bag lukkede døre.

Kampen begyndte i et højt tempo, og spillet bølgede frem og tilbage. FCM gik i flere omgange højt i presspillet og stressede tjekkerne, mens hjemmeholdet også viste prøver på sin stærke fysik. Det blev da også Slavia Prag med kampens første tilbud. Jesper Hansen greb dog skuddet fra Toma Holes.

Efter en periode med tjekkisk spil i et højt tempo formåede FCM at komme bedre med, men blev kun halvfarlige i forbindelse med et frispark og hjørnespark efter cirka 20 minutters spil.

I de følgende ti minutter var der tre gode tilløb til chancer, men den sidste timing og skarphed manglede i alle situationer. Det var dog resultatet af, at især midtbanen havde fået bedre fat. Organisationen var ligeledes på plads.

Generelt var det dog en chancefattig første halvleg, hvor ingen af holdene havde nogle store chancer. Efter en svær start kom FC Midtjylland fint med og fremstod velorganiserede i langt det meste af halvlegen. Det er også værd at bemærke, at der blev gået til den i duellerne over hele linjen.

0-0 var altså stillingen efter de første 45 minutter.

Sory Kaba fik kort inde i anden halvleg en forholdsvis stor mulighed i forbindelse med et frispark, men han mistimede sin afslutning. Opskriften var den samme, da han efter 57 minutter headede på mål efter endnu et frispark. Keeperen fik dog pareret hovedstødet, inden Mabil overplacerede riposten. Den største chance hidtil i opgøret, men desværre uden scoring.

Det var en glimrende start på 2. halvleg for FCM, men nu handlede det om at holde fast. Der fulgte dog en periode, hvor opgøret fortsat kunne betegnes meget låst.

Begge hold foretog et par udskiftninger, men det påvirkede ikke spillet på banen synderligt. Efter 83 minutter fik FC Midtjylland dog en 2 mod 1-situation i et kontraangreb. Sory Kaba forspildte desværre muligheden, da han kiksede afleveringen til en helt fri Pione Sisto.

På det efterfølgende indkast blev det igen farligt. En løs bold dumpede ned til Erik Sviatchenko, som med venstrebenet sparkede bolden mod hjørnet. Keeperen var dog igen på plads med en stærk redning.

Slavia Prag pressede mod slutningen på, men det forblev 0-0 på Eden Arena.

Alt i alt en moden præstation fra FC Midtjylland, der med mere skarphed kunne have snuppet sejren. Nu skal det hele afgøres onsdag i næste uge på MCH Arena, når returopgøret spilles.

Expected Goals

Se Expected Goals for begge hold og alle spillere i kampen

SK Slavia Prag SLA
0:0
FC Midtjylland FCM

Spillerstatistik

Se kampstatistik for alle spillere i kampen

Heatmap/Touchmap

Se positionering og boldberøringer for alle spillere i kampen

SK Slavia Prag SLA
0:0
FC Midtjylland FCM

Holdstatistik

Se kampstatistik for begge hold i kampen

SK Slavia Prag SLA
0:0
FC Midtjylland FCM