Gonçalo Ramos (61")
4:1
P. Sisto (77")

Benfica var en for stor mundfuld i Portugal

FC Midtjylland tabte tirsdag aften med 4-1 til de stærke portugisere fra SL Benfica i 3. runde af Champions League-kvalifikationen.

Tirsdag aften dannede Estádio da Luz i Lissabon ramme om 3. runde i Champions League-kvalifikationen mellem Benfica og FCM.

53.346 tilskuere var mødt op for at overvære opgøret på det portugisiske stadion, der husede Champions League-finalen i 2019/2020-sæsonen.

Start XI (3-4-3): Elias Olafsson, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Juninho, Joel Andersson (67′ Mads Døhr Thychosen), Oliver Sørensen, Charles (78′ Chris Kouakou), Nikolas Dyhr (62′ Paulinho), Anders Dreyer (46′ Edward Chilufya), Pione Sisto, Sory Kaba (67′ Gustav Isaksen).

De undertippede gæster fra Midtjylland startede kampen godt, og flere gode muligheder lod vente på sig i spillets omstillinger.

Sådan en fik Pione Sisto chancen for at udnytte, da den 27-årige offensivspiller brød igennem banens højreside efter 11 minutters spil. Et FCM-kontraovertal endte ud i en Sisto-afslutning, der strøg et stykke forbi mål.

Trods en solid FCM-start viste Benfica dog efter 17 minutter, hvilken international kvalitet holdet besidder. David Neres driblede igennem på siden, før brasilianeren fandt Gonçalo Ramos i det lille felt. Den portugisiske angriber headede uden problemer bolden i nettet til 1-0.

Målet gav Benfica blod på tanden, og kort efter scoringen var assistmageren til det første mål, David Neres, tæt på at score på et skud fra distancen. Kun en solid Elias Olafsson-parade holdt bolden ude af buret.

En næsten tro kopi af 1-0-målet resulterede i endnu en scoring til hjemmeholdet. David Neres driblede på højrekanten, før han igen fandt Gonçalo Ramos i FCM-feltet. Den fysisk stærke angriber bragte Benfica foran 2-0 med et veltimet hovedstød.

Kort før pause gik det galt igen, da Enzo Fernandez flugtede et indøvet hjørnespark i nettet til 3-0. En flot detalje fra et kynisk hjemmehold.

Benfica startede anden halvleg i et lige så højt tempo, som de sprudlende portugisere sluttede den første, da David Neres hamrede bolden på overliggeren efter et klinisk kontraangreb.

Efter en time fuldendte Gonçalo Ramos sit hattrick, da Benfica-angriberen viste teknisk kunnen i FCM-feltet og sparkede bolden mellem benene på Elias Olafsson. Dermed 4-0 til hjemmeholdet.

I midten af anden halvleg fik FCM en god mulighed for at komme på scoringstavlen, da Erik Sviatchenko steg højest på et indlæg. Desværre placerede kaptajnen hovedstødet for yderligt, og bolden gik et stykke forbi mål.

Med et kvarter igen tilkæmpede indskiftede Paulinho sig et straffespark, da brasilianeren blev tacklet i feltet. Pione Sisto tog sig af muligheden fra 11-meterpletten på sikker vis og bragte via et panenka-spark FCM på 4-1.

Benfica havde en stor mulighed for at udbygge føringen mod slut, men FCM fik sat en prop i. Dermed skal midtjyderne hente minimum tre scoringer i returopgøret, hvis drømmen om Champions League skal leve videre.

Nu venter et opgør i 3F Superliga mod Lyngby på fredag, før Benfica næste tirsdag gæster Cepheus Park til returopgøret i 3. runde af Champions League-kvalifikationen.