A. Bah (57")
H. Wright (90")
2:0

Premierenederlag mod SønderjyskE

Det blev ikke til nogen drømmestart på 3F Superligaen for FC Midtjyllands vedkommende. SønderjyskE vandt 2-0 på en aften, hvor midtjyderne ikke ramte topniveauet.

Kl. 19.00 blæste dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen i fløjten, og Superligaen anno 20/21 var hermed i gang.

Ikke kun ham og de to linjedommere styrede slagets gang. For første gang i dansk fodbolds historie blev VAR-systemet taget i brug.

Kampen markerede også den seneste 3F Superligastart på året nogensinde – naturligvis grundet den forskudte sidste sæson. Ikke mere COVID-19 og pausesnak. Nu gjaldt det tre point i sæsonens første kamp.

Om der var tale om debutnerver skal være usagt, men kampens indledning var en rodet affære. Begge hold havde problemer med at sætte spillet sammen for slet ikke at tale om at skabe chancer.

FC Midtjylland var en anelse bedre i duelspillet, men først efter en halv times spil begyndte der at dukke et par halve chancer op. Tættest på kom FCM ved Kraev efter 35 minutters spil. En afrettet afslutning strøg få centimeter forbi stolpen.

Det gav måske en smule selvtillid til spillerne klædt i rødt, som herefter havde en fin spillemæssig periode og med tilløb til store muligheder. Den sidste aflevering kiksede et par gange. I de døende sekunder af halvlegen tilfaldt en stor chance dog Jens-Lys Cajuste, men afslutningen blev afværget til hjørnespark.

SønderjyskE viste sig ikke meget på FCM’s banehalvdel med bolden og var kun i få omgange tæt på at blive farlige. 0-0 var stillingen efter en halvleg med et lille overtag til FCM, der dog ikke brillerede.

Anders Dreyer viste prøver på sin sublime sparketeknik kort inde i 2. halvleg, da han helflugtede bolden på indersiden af stolpen. Det spark havde fortjent en bedre skæbne.

I stedet blev det SønderjyskE, der kom på 1-0. I det 57. minut endte en nedfaldsbold hos Alexander Bah, som resolut bankede den ind ved den fjerneste stolpe.

Et wake-up-call til FCM, der inden længe reagerede med offensive indskiftninger i form af Junior Brumado, Evander og Pione Sisto. Sidstnævnte gjorde sig hurtigt bemærket med en kvalificeret afslutning efter et klassisk træk fra venstre ind i banen.

På dette tidspunkt resterede der cirka 20 minutter af kampen, så FC Midtjylland var tvunget frem ad banen. Herefter blev det til en ny offensiv indskiftningen, da Gustav Isaksen kom på banen.

Ligesom i første halvleg var det dog en periode præget af lige ved og næsten, hvor midtjyderne fortsat manglede det sidste for at blive farlige.

Ondt blev værre i det 90. minut, hvor SønderjyskE slog kontra. Alene igennem sendte Haji Wright bolden i netmaskerne via stolpen.

2-0 blev kampens også kampens slutresultat på en dag, hvor FC Midtjylland ikke spillede op til det niveau, man bl.a. så mod Ludogorets. Der manglede skarphed ved både afslutninger og den sidste aflevering.

Omvendt kendte SønderjyskE deres besøgelsestid med en scoring ved et hjørnespark og en kontra i de døende minutter.

Næste opgave for FC Midtjylland er mod Young Boys i Champions League-kvalifikationen. Den kamp spilles på onsdag.