J. Simonsen (83")
3:1
Evander (86")

SønderjyskE snupper finalepladsen for næsen af FCM

Med en 3-1-sejr slukkede SønderjyskE den midtjyske pokaldrøm. Semifinalen endte samlet 3-2 til sønderjyderne.

Solskin og semifinale i Haderslev. En perfekt kombination. Hvis bare det var muligt at tage til fodbold som fan, men ventetiden er forhåbentligt snart forbi.

Hjemme i stuerne kunne FCM-fansene tænde fjernsynet med et godt udgangspunkt, idet FC Midtjylland havde vundet den første semifinale med 1-0 på MCH Arena.

Til returopgøret stillede midtjyderne op med et par ændringer i startopstillingen, der så således ud:

Start XI (4-3-3): Jesper Hansen, Joel Andersson, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Ailton, Nicolas Madsen, Jens-Lys Cajuste, Mikael Anderson, Gustav Isaksen, Awer Mabil, Junior Brumado.

Awer Mabil kom til kampens første afslutning efter et par minutter i en ellers chancefattig start. FCM var mest på bolden og fik hurtigt rykket spillet frem på banen.

I målet var Jesper Hansen tilbage mellem stængerne, og han var i aktion med en fin redning på SønderjyskE’s første forsøg.

Mabil fik en endnu større mulighed et kvarter inde i kampen, hvor Gustav Isaksen drev bolden frem med høj fart i en kontrasituation og lagde en fremragende bold ind i boksen. Mabils afslutning røg dog i sidenettet.

FCM fastholdt kontrollen på kampen med masser af boldbesiddelse uden at være prangende. Særligt Gustav Isaksen var iøjnefaldende og en konstant trussel med gode driblinger, pasninger og indlæg.

Halvlegens største chance tilfaldt alligevel hjemmeholdet efter 37 minutter i forbindelse med et hjørnespark. Anders K. Jacobsen stod pludselig helt fri foran mål og ramte til FC Midtjyllands held overliggeren.

Mere blev det ikke til i 1. halvleg, som altså endte 0-0, og mest af alt kunne betegnes som en uskøn omgang.

Måltavlen fik hurtigt mere action i 2. halvleg. Jeppe Simonsen bragte nemlig hjemmeholdet foran efter 49 minutters spil, og der var dermed balance i regnskabet.

Ondt blev værre bare fem minutter senere, da Alexander Scholz afrettede et indlæg. Bolden fløj i en høj bue over Jesper Hansen og i mål. Ren udtur og dermed 2-0 til SønderjyskE.

Nu var FC Midtjylland altså tvunget fremad banen, og det kom også til udtryk med et par offensive indskiftninger. Sory Kaba kom på banen og var hurtigt tæt på at udligne, men med 20 minutter tilbage var det stadig hjemmeholdet, som stod til at gå videre.

Ti minutter før tid lignede det en lukning på kampen, da Jeppe Simonsen gjorde det til 3-0. FCM satsede offensivt i denne periode, og det gav plads i den anden ende.

Kort efter tændte Evander håbet om en finaleplads igen, da han reducerede i det 86. minut.

Pione Sisto fik muligheden i overtiden, men hans venstrefodsafslutning røg lige over mål. Det endte med at blive den sidste chance i kampen, som derfor endte 3-1 til SønderjyskE.

SønderjyskE snuppede dermed finalepladsen i Sydbank Pokalen med en samlet sejr på 3-2.