S. Coates (94")
1:1
Emam Ashour (77")

Mandfolkeindsats i Lissabon

En sand mandfolkeindsats på Estádio José Alvalade var tæt på at sikre en fantastisk start på forårssæsonen. Desværre udlignede Sporting CP sent i overtiden til 1-1. Indskiftede Emam Ashour scorede i sin FC Midtjylland-debut.

Torsdag aften blev forårssæsonen skudt i gang, da første opgør i Europa League knockout-playoffrunden mellem FC Midtjylland og Sporting CP fandt sted på Estádio José Alvarade i Lissabon.

Opgøret startede intenst med mange dueller og spilstop. Efter syv minutter erobrede debuterende Frederik Heiselberg en bold på Sportings sidste tredjedel, før den 20-årige angriber fandt Gustav Isaksen, der blev nedlagt fra en farlig position i feltet.

Dommerens fløjte forblev dog tavs.

Generelt startede de midtjyske gæster bedst. Det høje pres stressede Sporting CP, som lavede uvante fejl i opbygningsspillet. Ofte manglede den sidste FCM-skarphed, når den afgørende bold skulle slåes.

Alligevel tilspillede hjemmeholdet sig kampens hidtil største mulighed, da FCM blev fanget i en omstilling. Det offensive es Marcus Edwards røg til baglinjen, før han slog en flad bold ind til kantkollega Arthur Gomes. Den brasilianske venstrefløj var få centimeter fra at prikke bolden i tomt mål.

Som kampen skred frem satte de grøn og hvidklædte portugisere sig på kampen. Flere gange truede hjemmeholdet det midtjyske bagrum og kom til chancer via. indlæg. Defensiven holdt dog stand, og dermed kunne et hårdtarbejdende FCM-mandskab gå til pause med 0-0.

2. halvleg startede med et hårdt Sporting-pres, og efter 55 minutter blafrede nettet bag Jonas Lössl. Heldigvis løftede linjevogteren sit flag, og dommer François Letexier fløjtede korrekt for offside.

Albert Capellas’ tropper arbejdede hårdt, og selvom portugiserne sad på bolden, var indskiftede og debuterende Emam Ashour tæt på at sparke læderkuglen i netmaskerne fra en spids vinkel med tyve minutter igen. Noget nær en drømmedebut for den egyptiske landsholdsspiller.

Med ti minutter igen havde den 24-årige debutant mere held i støvlerne, da han opsnappede en løs bold på Sportings sidste tredjedel. Den egyptiske midtbanemand sparkede tørt med sit venstreben, og kuglen strøg ind bag en fejlplaceret Antonio Adán i portugisernes mål.

1-0 til FCM og midtjyderne på vej til at hente et drømmeresultat.

Målet satte skub i det sortklædte udehold, og kort før tid var Kristoffer Olsson tæt på at curle bolden i netmaskerne. Bolden strøg dog den forkerte side om stolpen og til målspark.

Det lignede længe en sejr, men i kampens sidste angreb fik Sebastian Coates udlignet på et indlæg, som Jonas Lössl ellers reddede i første omgang. 1-1.

En kold spand vand i hovedet efter en ellers fænomenal holdindsats. Nu venter returopgøret om præcis en uge i Herning, hvor der er alt at spille for.

Start XI (3-4-3): Jonas Lössl, Joel Andersson, Stefan Gartenmann, Henrik Dalsgaard, Paulinho, Emiliano Martínez, Armin Gigovic, Kristoffer Olsson, Gustav Isaksen, Frederik Heiselberg, Valdemar Byskov.

Indskiftninger: Edward Chilufya (46’), Oliver Sørensen (60′), Emam Ashour (67′), Victor Bak (67′), Aral Simsir (’88).