3F Superliga
søndag 13/8 kl. 14:00
Vejle Stadion
VB Vejle Boldklub
G. Onugkha (83")
1:2
FCM FC Midtjylland
A. Şimşir (51")
Franculino Djú (59")

Flot fight og tre vigtige point

I en hektisk kamp, hvor FC Midtjylland spillede de sidste ti minutter i undertal, kom alle tre point med hjem til det midtjyske. Opgøret endte 1-2 på scoringer fra Aral Simsir og debutant Franculino Djú.

Med Pablo Ortiz, Nikolas Dyhr samt debuterende Franculino fra start havde Thomas Thomasberg rystet posen forud for søndages kamp i Vejle. Skader og et komprimeret kampprogram gjorde, at større dele af truppen nu skulle vise sit værd.

Gæsterne gik ind på grønsværen til synet af et fyldt away-afsnit, og kombineret med et stort fremmøde fra Vejle-publikummet var der lagt i kakkelovnen til en flot fodboldeftermiddag.

Efter en jævnbyrdig start åbnede Aral Simsir ballet, da der var spillet otte minutter. Med en flot stikning sendte han Franculino i dybden, og den 19-årige debutant fandt Cho Gue-sung, der i en fri position blev kantet af en rød forsvarsspiller. Dommer Simon Duerlund – der debuterede som hoveddommer i 3F Superliga – pegede på pletten.

Sparket fra 11-meterspletten tog Cho Gue-sung sig selv af, og den sydkoreanske angriber sparkede hårdt, fladt i højre side. Nathan Trott læste forsøget og parerede bolden tilbage i spil. Endnu et midtjysk straffespark misset – det tredje i sæsonen.

Det brændte straffe satte en gnist i Vejle, der forinden ikke for alvor havde vist tænder i offensiven. Ad flere omgange forsøgte hjemmeholdet at true det midtjyske bagrum, hvor særligt Musa Juwara kom i flere gunstige positioner via sin høje fart.

FCM viste sig fortsat farlige i modsatte ende. Kort før pausefløjt kombinerede Aral Simsir og Kristoffer Olsson, inden sidstnævnte fandt Franculino ved forreste feltkant. En stor mulighed til angriberen fra Guinea-Bissau, hvis skud dog blev drejet et stykke forbi venstre målstolpe.

I det 51. minut viste Aral Simsir, hvorfor hypen omkring ham er accelereret på det seneste. I feltet tøvede den tyrkiske U21-landsholdsspiller et par gange med at lave sit udfald, og besluttede i stedet at lægge kuglen køligt over i det lange hjørne med et elegant tip. Et flot mål, som den tidligere akademist kunne løbe ned og fejre med de medrejsende fans. 0-1.

Der gik ikke længe, før nettet igen blafrede bag Nathan Trott. Denne gang var det Franculino, som kom på måltavlen i sin debut. Stortalentet blev sendt i dybden, hvor han snørrede VB’s Oliver Provstgaard, inden han lagde den tørt i nettet. 0-2 og en fantastisk start på 2. halvleg.

Med ti minutter igen opstod der fornyet spænding i opgøret, da Pablo Ortiz – som ellers havde gang i en fornuftig kamp – modtog rødt kort efter at have stoppet en VB-kontra med hånden.

Det igangsatte et tungt vejlensisk pres, som blev udnyttet i det 83. minut, da German Onugkha ekspederede et veludført indlæg i nettet.

FCM’erne kæmpede forbilledligt til sidste sekund og krigede en 1-2-sejr i hus. Tre vigtige point, der bringer Thomas Thomasbergs tropper op på ni point efter de første fire spillerunder af 3F Superliga. Nu venter der et par dage på træningsbanen, inden der torsdag venter en stor europæisk aften på MCH Arena.

Start XI (3-4-3): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Pablo Ortiz, Juninho, Nikolas Dyhr, Armin Gigovic, Kristoffer Olsson, Oliver Sørensen, Aral Simsir, Cho Gue-sung, Franculino Djú.

Indskiftninger: Sory Kaba (54′), Charles (68′), Edward Chilufya (68′), Emiliano Martinez (80′), Paulinho (80′).

Expected Goals

Se Expected Goals for begge hold og alle spillere i kampen

Vejle Boldklub VB
1:2
FC Midtjylland FCM

Spillerstatistik

Se kampstatistik for alle spillere i kampen

Heatmap/Touchmap

Se positionering og boldberøringer for alle spillere i kampen

Vejle Boldklub VB
1:2
FC Midtjylland FCM

Holdstatistik

Se kampstatistik for begge hold i kampen

Vejle Boldklub VB
1:2
FC Midtjylland FCM