1:1
FCM FC Midtjylland
E. Sviatchenko (57")

Uafgjort i Vejle

Vejle udlignede dybt inde i overtiden til 1-1, efter Erik Sviatchenko havde bragt FCM foran kort inde i 2. halvleg.

For første gang i sæsonen spillede FC Midtjylland kamp en mandag aften, da kalenderårets sidste ligaopgør fandt sted på Vejle Stadion.

Her havde mere end 700 medrejsende fans taget turen til udebaneafsnittet, og endnu gang brillerede de med nydelig tifo. De overværede top mod bund i tabellen, hvor Bo Henriksen stillede op med følgende mandskab.

Start XI (3-4-3): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Juninho, Dion Cools, Paulinho, Raphael Onyedika, Evander, Gustav Isaksen, Pione Sisto, Victor Lind.

Kampens første halve time var en lige affære med masser af spil og dueller midt på banen uden de store chancer at skrive hjem om.

FC Midtjylland havde en håndfuld langskud i de første 30 minutter, hvor både Evander, Dion Cools og Gustav Isaksen var nærgående.

Halvlegens største chance tilfaldt Victor Lind efter 38 minutter, hvor Evander chippede den unge frontløber fri i feltet, men han fik ikke ordentligt træf på halvflugteren, og den blev reddet.

Tættere kom FCM ikke på en scoring i de første 45 minutter, som var under vanligt niveau. Holdet havde dog fået overtaget gennem det sidste kvarter, og det var de dyder, som skulle fortsættes i 2. halvleg for at hente en sejr.

Der kom gang i målscoringen i det 57. minut, da Erik Sviatchenko nettede for anden kamp i træk. Anføreren steg til vejrs på bagerste stolpe og kunne let heade bolden i mål på et velplaceret hjørnespark af Evander.

Victor Lind var tæt på at fordoble føringen ti minutter senere, men hans afslutning blev reddet. Tempoet røg herefter ud af kampen, og det lignede længe, at FC Midtjylland ville køre en smal, men sikker sejr i land.

Det lignede det helt indtil tillægstiden, hvor Vejle fik deres første chance efter pausen. Den blev desværre for FCM vekslet til mål og dermed udligning.

Derfor sluttede det noget skuffende uafgjort 1-1 i Vejle.

Det ene point betyder, at FC Midtjylland overvintrer med to points forspring ned til F.C. København i 3F Superliga.