0:1
FCM FC Midtjylland
A. Şimşir (66")

Simsir sparkede Midtjylland i Europa

I en hektisk og intens affære sejrede FC Midtjylland fredag aften 1-0 over Viborg. Dermed venter der for tiende sæson i streg europæisk fodbold efter sommerferien.

Kampen om en plads i Europa i et Midtjysk Derby, der havde potentiale til at gå over historien.

Scenen var sat, da holdene betrådte grønsværen til en intens stemning ført an af et fyldt udebaneafsnit. Hvis man var i tvivl om kampens betydning, krydret med rivaliseringen mellem de to mandskaber, skulle man blot slå lyttelapperne ud.

Værterne fik kampens første store mulighed, da Renato Júnior blev spillet fri i dybden og fra en skarp vinkel afsluttede mod mål. Selvom Jonas Lössl ikke for alvor så ud til at føle sig truet, ramte bolden stolpen og gik ud af spil.

Fra tribunen virkede kulissen hektisk, og man kunne tendere til at tro, det samme gjorde sig gældende på banen. Viborg styrede begivenhederne fra start, og FCM’erne virkede rådvilde, ude af stand til at spille sig ud af det grønblusede pres.

Det resulterede i flere store chancer ned mod Jonas Lössl, hvis mål stod placeret få meter foran den fyldte awaytribune.

Som 1. halvleg nærmede sig sin afslutning, begyndte Thomas Thomasbergs tropper at bide fra sig. I det 35. minut drev Aral Simsir bolden frem, før han fandt Gustav Isaksen i dybden – en kombination, der er set mange gange tidligere i foråret. 3F Superligatopscoreren afsluttede mod mål, men Lucas Lund afværgede.

Det skabte liv i de lillaklædte, og med fem minutter til pause blev Oliver Sørensen spillet helt fri foran mål. Den tidligere akademispiller nettede for første gang i seniorkarrieren sidste weekend, men denne gang manglede skarpheden, da den 21-årige midtbanespiller afsluttede direkte på keeperen.

Opgørets hidtil største chance.

Viborg svarede igen med en ditto stor chance i den anden ende. Jonas Lössl viste dog kvalitet og hev en flot parade frem på Clint Leemans’ forsøg.

FCM kom bedre ud efter pausen. I 2. halvlegs indledning drev Gustav Isaksen bolden mod baglinjen, inden han fandt en fri Aral Simsir i det lille felt. Den tyrkiske U21-landsholdsspiller skulle blot sætte foden på, men overplacerede skuddet, der gik nogle meter forbi buret.

Der gik ikke længe, før Aral Simsir havde mere held i støvlerne. Den vævre offensivspiller satte sin direkte mand, før han smækkede bolden over i det lange hjørne. 0-1.

Jublen brød løs, og det kortsluttede den viborgensiske fantribune, som kastede et kanonslag mod banen, der sprang foran Jonas Lössl. Målmanden faldt til jorden i smerte, og det forårsagede et længere spilstop. Utilstedelig opførsel, der ikke hører hjemme på et fodboldstadion.

Ikke desto mindre fortsatte spillet – med FCM i førersædet. Udeholdet havde flere muligheder for at udbygge føringen, men mere sker der ikke. Endnu et kanonslag ned mod Jonas Lössl kort før slutfløjt tvang dommer Peter Kjærsgaard til at afbryde kampen og sende de to hold i omklædningsrummet.

Trods de miserable scener blev kampen færdigspillet, og til slut kunne de midtjyske spillere strække armene i vejret og konstatere, at der igen venter europæisk fodbold efter sommerferien.

Start XI (4-4-2): Jonas Lössl, Mads Døhr Thychosen, Stefan Gartenmann, Juninho, Paulinho, Emiliano Martínez, Armin Gigovic, Oliver Sørensen, Kristoffer Olsson, Aral Simsir, Gustav Isaksen.

Indskiftninger: Júnior Brumado (46′), Charles (67′), Victor Bak (81′).