3F Superliga
fredag 15/9 kl. 19:00
Energi Viborg Arena
VFF Viborg FF
Serginho (56")
Ž. Zaletel (83")
2:2
FCM FC Midtjylland
Cho Gue-Sung (52")
Franculino Djú (76")

Tung pointdeler i Viborg

Trods to gange føring måtte FC Midtjylland rejse hjem fra Viborg med et enkelt point. Cho Gue-sung og Franculino Djú var nok en gang i centrum.

Fredag ventede endnu en udgave af Det Midtjyske Derby på viborgensisk grund. Et sted FCM ikke har tabt i Superliga-regi siden 2004.

I en flot kulisse gik de to mandskaber ind til mødet af tifoer fra begge endetribuner. Og med hjælp fra en fyldt away-sektion bed gæsterne godt fra sig i opgørets indledning.

Først var Aral Simsir tæt på at finde en umarkeret Ola Brynhildsen i det lille felt, men den sidste præcision manglede. Senere blev Charles spillet fri foran Viborg-buret, men midtbanespilleren sparkede skævt på bolden og misbrugte en stor mulighed.

Det grønklædte hjemmehold viste sig også frem. Særligt Renato Júnior fik en stor mulighed og var tæt på at sparke et fladt indlæg i kassen, men landsmand Juninho fik afværget med en heroisk tackling.

Altsammen indenfor de første 20 minutter.

Med lidt under en halv time på stadionuret tilspillede Viborg sig kampens hidtil største mulighed, da Nigel Thomas og Ibrahim Said strøg afsted i en kontra. De to hurtigløbere var i overtal, men et vakst FCM-tilbageløb fik med nød og næppe afværget situationen, der var tæt på at ende ud i en indkassering.

I en tæt kamp bragte FCM sig foran efter 52 minutter. Aral Simsir fandt Paulinho i et overlap, og den brasilianske venstre back smækkede kuglen ind i hovedet på Cho Gue-sung. Den sydkoreanske skarpretter svigtede ikke og udplacerede Lucas Lund i VFF-buret. 0-1.

Chos femte målinvolvering i syv 3F Superligakampe.

Føringen holdt kun få minutter. Indskiftede Serginho leverede en spektakulær detalje i feltet, snørrede FCM-defensiven og lagde bolden tørt ind bag Jonas Lössl. Dermed 1-1 på en hektisk indledning af 2. halvleg.

Med et kvarter igen bragte Thomas Thomasbergs tropper sig endnu en gang foran. Daniel Anyembe lavede en stor fejl, og Franculino Djú kunne løbe alene ned mod værternes mål. Med et køligt tip gjorde han Lucas Lund chanceløs, og jublen kunne bryde ud ned mod awaytribunen. 2-1 – “Farlige Francu” havde gjort det igen, igen.

Desværre var Viborg igen hurtige til at udligne. Zan Zaletel kom først på et hjørnespark og headede kuglen ind bag Jonas Lössl, og dermed stod det helt lige før slutfasen.

Cho Gue-sung var tæt på at heade de tre point med hjem kort før tillægstiden, og i det 91. minut bød angriberen sig til igen via et tip, der med nød og næppe blev pareret af Lucas Lund.

Den sidste forløsende scoring indtraf dog aldrig, og dermed delte de to hold pointene i en hektisk affære på Energi Viborg Arena.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Mads Bech Sørensen, Juninho, Paulinho, André Rømer, Charles, Armin Gigovic, Aral Simsir, Ola Brynhildsen, Cho Gue-sung.

Indskiftninger: Dario Osorio (65′), Franculino Djú (65′), Iver Fossum (70′), Nikolas Dyhr (82′), Adam Gabriel (82′).

Expected Goals

Se Expected Goals for begge hold og alle spillere i kampen

Viborg FF VFF
2:2
FC Midtjylland FCM

Spillerstatistik

Se kampstatistik for alle spillere i kampen

Heatmap/Touchmap

Se positionering og boldberøringer for alle spillere i kampen

Viborg FF VFF
2:2
FC Midtjylland FCM

Holdstatistik

Se kampstatistik for begge hold i kampen

Viborg FF VFF
2:2
FC Midtjylland FCM