G. Isaksen (48")
G. Isaksen (67")
G. Isaksen (69")

Storsejr i Det Midtjyske Derby åbner foråret

Gustav Isaksen lavede hattrick, og Emam Ashour scorede i sin første startplads, da FC Midtjylland mandag aften vandt Det Midtjyske Derby med hele 4-0.

Revanche var ordet, som gik igen inden mandagens forårsåbner af 3F Superliga på Energi Viborg Arena.

Der er ikke blevet tænkt mange positive tanker om det sidste møde i de grønne rivalers by, og mandag var chancen for at vaske pletten fra november af.

Klædt i lilla startede FCM-mandskabet kampen godt, og efter kun to minutter udnyttede Oliver Sørensen et koks i Viborg-forsvaret. Alene med Lucas Lund i hjemmeholdets mål misbrugte den tidligere akademispiller dog en stor chance i en hektisk indledende fase.

Blot få minutter efter viste FCM smag på direkte og fremadrettet spil, da Gustav Isaksen stak afsted efter et viborgensisk hjørnespark. Den 21-årige fløjspiller fandt Aral Simsir i dybden, som tippede bolden over Lucas Lund. Inde på stregen stod Emam Ashour, der debuterede i start 11’eren, og egypteren prikkede kuglen det sidste stykke over målstregen.

1-0 til midtjyderne og en fantastisk start på Det Midtjyske Derby.

I resten af 1. halvleg var Viborg spilstyrende, men et hårdtkæmpende FCM-mandskab holdt stand. De første 45 minutters største chance opstod kort før pausefløjt, da Elias Achouri på tilfældig vis brød igennem udeholdets forsvar. Alene med Jonas Lössl sparkede den 24-årige tuneser dog en meters penge forbi mål.

Identisk med 1. halvleg startede FCM også 2. halvleg som lyn og torden. Oliver Sørensen sendte Kristoffer Olsson dybt, og inde foran stod Gustav Isaksen. På kølig vis sparkede den midtjyske profil læderet op i krogen uden chance for Lucas Lund.

2-0 – og tæt på en stor skalp mod rivalerne fra Viborg, som endnu ikke havde tabt på hjemmebane i denne sæsons 3F Superliga.

Med en times spil på stadionuret var en velspillende Gustav Isaksen tæt på at udbygge, da han stak alene igennem Viborg-forsvaret. Desværre blev afslutningen for yderlig og gik forbi mål.

Kort tid efter mente den tidligere U21-landsholdsspiller det alvorligt. Kristoffer Olsson sendte en bold ud i højre side, og på sin andenberøring smækkede Gustav Isaksen læderkuglen over i det lange hjørne. Et pragtmål til 3-0.

Denne aften leverede den tidligere akademispiller på et internationalt højt niveau, og med tyve minutter igen cementerede Gustav Isaksen sit hattrick. En høj bold endte for fødderne af FCM-profilen, som uden tøven smækkede til kuglen, der strøg direkte i mål.

4-0 – og sådan kan man da tale om at vaske pletten fra november af.

Mere skete der ikke, og dermed sikrede Albert Capellas’ tropper sig tre uhørt vigtige point i en tæt 3F Superliga.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Joel Andersson, Erik Sviatchenko, Stefan Gartenmann, Paulinho, Emiliano Martínez, Oliver Sørensen, Emam Ashour, Gustav Isaksen, Kristoffer Olsson, Aral Simsir.

Indskiftninger: Armin Gigovic (45′), Astrit Selmani (45′), Mads Døhr Thychosen (60′), Juninho (67′), Edward Chilufya (74′).