FCM FC Midtjylland
Evander (71")
A. Dreyer (77")

FCM sejrer fortjent i det midtjyske derby

På scoringer af Evander og Anders Dreyer midtvejs i 2. halvleg sikrede FC Midtjylland sig en 2-0-sejr i lokalopgøret ude mod Viborg.

For første gang i 1.623 dage stod det midtjyske derby på menuen for FC Midtjylland.

Ikke siden februar 2017 havde FCM stået overfor Viborg FF, så lørdagens kamp i domkirkebyen havde mange ventet længe på.

Én faktor manglede dog for at skabe det perfekte lokalopgør – nemlig udebanefans. Alligevel var det et toptændt FCM-mandskab, som ankom til Energi Viborg Arena, hvor cheftræner Bo Henriksen stillede op med følgende hold:

Start XI (3-4-3): Jonas Lössl, Daniel Høegh, Erik Sviatchenko, Juninho, Dion Cools, Paulinho, Raphael Onyedika, Evander, Anders Dreyer, Awer Mabil, Junior Brumado.

FC Midtjylland kom flyvende ud af starthullerne og havde masser af chancer i de første minutter i kampen. Først var det Junior Brumado og Dion Cools med fine muligheder, inden Paulinho kanonerede et langskud fra 35 meter på sammenføjningen.

Forsøget var nærmest en kopi af årets mål i 2020, som Paulinho scorede på MCH Arena mod SønderjyskE, men denne gang måtte han se sit brag afvist af træværket. Synd.

Kort efter misbrugte Daniel Høegh en oplagt hovedstødschance tæt under mål.

For at skære det endnu mere ud i pap var FC Midtjyllands xG-værdi efter syv minutter hele 1,01. En altdominerende indledning på opgøret i Viborg, men måltavlen viste altså fortsat 0-0.

De ti første minutters bombardement af Viborg-målet blev afløst af en periode, hvor de største højdepunkter bestod af syngende tacklinger og hårde nærkampe. Der blev virkeligt gået til stålet.

Viborg kom en smule bedre med, men uden at blive farlige. Efter en halv time blev træværket i Viborg-enden testet endnu engang. Igen var Daniel Høegh på spil i det lille felt, men hans hovedstød blev clearet på stregen af en Viborg-forsvarer, som via overliggeren fik reddet.

Blot et par minutter senere var det Awer Mabils tur til at misbruge en stor chance. Denne gang efter en god omstilling.

Det sidste kvarter af halvlegen dalede en anelse i tempo og intensitet, og der skete ikke meget mere, inden dommeren blæste til pause ved stillingen 0-0.

Det resultat måtte man ærgre sig over i FCM-lejren. Det syntes helt utroligt, at FC Midtjylland ikke var foran efter de mange store chancer i den første halve time.

Der var ikke andet for end at klø på i 2. halvleg, og det gjorde FCM da også lige fra start. Indskiftede Nikolas Dyhr satte tempo på venstrekanten, og i feltet blev det endnu engang til en afslutning på stolpen. Denne gang var det Junior Brumado, som var uheldig.

Inden stadionuret rundede en time, nåede Nikolas Dyhr og Erik Sviatchenko også at brænde to gode chancer. Kampbilledet med masser af misbrugte muligheder til FC Midtjylland fortsatte altså. Stadig kæmpe dominans.

I det 71. minut gik den ikke længere for Viborg, og føringsmålet til FCM kom omsider.

Lidt ud af ingenting tog Evander fat i bolden, og så tog han ellers chancen udefra. Viborg-keeperen så ikke heldig ud, men det var også et drilsk og knækkende spark, som endte i netmaskerne.

Godt fem minutter senere fordoblede Anders Dreyer føringen, da han samlede en løs bold op i feltet. Uden betænkningstid sendte han kuglen i det lange hjørne med et tørt spark.

Resten af opgøret var en kontrolleret indsats fra FC Midtjylland, hvor minutterne gik uden, at Viborg kom frem til noget som helst. Efter 1-0-scoringen var sejren aldrig i fare.

Dermed sluttede det midtjyske derby 2-0 til FC Midtjylland, og det var et fuldt fortjent resultat efter massevis af chancer til FCM gennem hele opgøret.

Nu er næste opgave udekampen mod PSV Eindhoven i CL-kvalifikationen. Den kamp spilles på tirsdag kl. 20.00 i Holland.