Julekalender

12. december: Jonas Borring husker mange gode mennesker

Den mangeårige Superliga-profil var i FCM i to omgange, og i dagens afsnit af julekalenderen fortæller han om sine bedste minder.

12/12/20
Jens Risom
Foto: Getty Images

I sommeren 2008 kom en dengang 23-årig Jonas Borring til FC Midtjylland fra OB.

Mange husker den transfer, fordi den i mange år stod som den dyreste handel mellem to danske klubber, men for Jonas Borring handlede det aldrig om penge.

– Det spørgsmål har jeg jo fået utallige gange, og fokus har tit ligget på det. Men jeg har altid sagt, at beløbet ikke betød noget for mig. Selvfølgelig var det fedt, at Midtjylland ville købe mig for mange penge, men for mig handlede det om, at jeg kunne tage et rigtigt godt skridt i min karriere, fortæller Jonas Borring om skiftet og slår hurtigt fast:

– Jeg havde det fantastisk i FCM i de fire år og nød at være der rigtigt meget.

Især de to første sæsoner var succesfulde med mange mål og assist fra den fysisk stærke kantspiller.

– De to første år var sindssygt gode, og personligt var min første sæson i Midtjylland måske den bedste i min karriere, siger Borring med henvisning til, at han i den sæson fik seks A-landskampe.

Håbede det gik anderledes

Jonas Borring havde sat sin signatur på en 4-årig kontrakt i FC Midtjylland, og han endte med at fuldføre den, selvom det ikke helt var drømmescenariet.

– Når jeg kigger tilbage på de fire år, havde jeg selvfølgelig håbet, at det gik anderledes og endnu bedre, og at jeg kunne være solgt videre til udlandet. Der var mange ting, der gjorde, at det ikke skete. Det var tæt på flere gange, lyder det fra Borring, som fortsætter:

– At jeg endte med at forlade klubben transferfrit, ændrer ikke på, at det var fire fantastiske år.

I den periode opnåede Jonas Borring 133 kampe for FCM, og udenfor banen blev der fundet venskaber.

– Jeg fik et specielt forhold til Danny Olsen. Vi er rigtigt gode kammerater i dag og fandt i sin tid hinanden ret hurtigt. Dermed ikke sagt, at han var den eneste, jeg havde et godt forhold til. Mikkel Thygesen og Winston Reid havde jeg det også utroligt godt med, erindrer Borring.

Nobrainer at komme tilbage

De følgende fire sæsoner brugte Jonas Borring primært i Randers, som sluttede med den heftigt omtalte ’konesag’. Herefter tog han til Brøndby, men efter kort tid gik turen tilbage til FC Midtjylland i sommeren 2016.

Niveauet på banen var vokset på de fire år.

– Klubben udviklede sig hurtigt og selvfølgelig også, mens jeg var væk. Den store forskel var nok, at man i 2008 meldte stort ud og havde mesterskabsambitioner, og da jeg kommer tilbage, har FCM vundet det første mesterskab og har en trup, der spiller med i toppen. Det var tydeligt at mærke, at klubben havde udviklet sig markant, påpeger Jonas Borring og uddyber:

– Det var en ’nobrainer’ for mig at komme tilbage igen. Det er en fantastisk klub med mange gode mennesker på og udenfor banen, og det er et dejligt sted at være.

Der var en masse mennesker, som gjorde det til et godt sted.

– Da jeg kommer tilbage anden gang, havde jeg det måske endnu bedre, hvor Janus Drachmann, Jakob Poulsen og Marc Dal Hende var i klubben. Vi havde det fantastisk sjovt sammen, siger Borring nærmest med et smil, der kan ses gennem telefonrøret.

Den 193 centimeter høje offensivspiller påtog sig i sin anden periode også en mentorrolle for klubbens talenter.

– Jeg var jo også blevet fire år ældre, og på den måde var det også min rolle at hjælpe de mange unge spillere, som var på vej frem. Jeg snakkede også meget med dem og holder kontakt med stadig. Det er fedt at følge med i deres præstationer og ønske dem tillykke med, hvad de opnår, men også bare at høre, hvordan de har det, fortæller Borring og fortsætter:

– Også mange af afrikanerne i Midtjylland har jeg haft et godt forhold til i begge perioder, jeg var der. Generelt har der bare været helt vildt mange gode holdkammerater, og jeg nyder at tænke tilbage på tiderne med dem, men især at holde kontakt med dem endnu.

I alt spillede Jonas Borring 187 kampe for FC Midtjylland med 30 mål og 33 oplæg til følge.

I dag har nu 35-årige Borring indstillet karrieren som fodboldspiller og er rådgiver indenfor alternative investeringer, som er sol, vind, skov og ejendom.