Julekalender

14. december: Der mangler noget i hverdagen

I dagens afsnit sættes der fokus på fansenes betydning for FCM, og hvordan 2020 har været for dem og CAPO, Nicklas Linnebjerg.

14/12/20
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

– Det har været forfærdeligt.

Ordene kommer fra CAPO til FC Midtjyllands kampe, Nicklas Linnebjerg. Eller i hvert fald kampe, før der var nogen, der bekymrede sig om COVID-19.

Han og rigtigt mange andre fans har misset muligheden for mange store oplevelser på tribunen i år 2020.

Det har ellers været et år med historiske præstationer på banen af FC Midtjylland. Det helt store men er dog, at fansene ikke har været med helt tæt på.

– Vi nåede lige et par kampe i starten af året, men man kan jo kun tænke på, hvad man er gået glip af med både mesterskab og Champions League. Det havde godt nok været nogle vilde ture og kampe, sukker Nicklas Linnebjerg

CAPO og FCM-tilhængeren lægger ikke skjul på, at den glippede mulighed for et par sjove udebaneture er en bitter pille at sluge.

– Anfield taler lidt for sig selv. Det samme med en tur til Amsterdam og Bergamo. Og så havde det også været nogle ekstremt fede hjemmekampe, hvis vi kunne have fyldt stadion, siger Nicklas Linnebjerg og konstaterer:

– At det lige var i år, at Corona skulle ramme, er godt nok ærgerligt.

Sammenholdet og fællesskabet

Nicklas Linnebjergs eget forhold til FC Midtjylland begyndte for alvor i 05/06-sæsonen, hvor han sammen med sin far var sæsonkortholder på Faxe Kondi-tribunen i en årrække herfra.

Siden blev farens selskab på tribunen skiftet ud med kammeraternes, og langsiden blev forladt til fordel for en ståplads på CC Contractor-tribunen.

– Jeg begyndte at tage på stadion med kammerater og fandt egentligt ud af, at det fedeste var at lave stemning. Det var lynhurtigt det vigtigste for mig, at der var god stemning på MCH Arena, husker Nicklas Linnebjerg.

I 2016 blev han CAPO. CAPO’en er ham, som leder slagsangene, og er med til at blæse atmosfæren på stadion i gang. Det er såvel hjemme som ude.

– Det er både ude og hjemme, og når vi har været i Europa. Det er ikke mange kampe, der er blevet misset gennem tiden, lyder det fra Nicklas Linnebjerg, som uddyber:

– Det fede er jo sammenholdet og fællesskabet, som man har på tribunen, der gør, at man har lyst til at bruge sin tid på det. Selvfølgelig er det fedt, hvis vi vinder kampen, men det er ikke hovedårsagen til at være der. Vi er der for at støtte spillerne og nyde fællesskabet, vi har med hinanden.

Hovedårsagen er snarere den gode stemning, og her har CAPO’en et bestemt godt minde.

– Stemningen hjemme mod Southampton tilbage i 2015 var helt ekstraordinær. Der var det som om, at alle havde forstået, at det var en vigtig kamp, og drengene skulle hjælpes til sejr. Der har selvfølgelig været mange gode dage på tribunen, men lige den kamp står klar for mig, fortæller Nicklas Linnebjerg.

Kampen mod Southampton var som bekendt første gang, at FC Midtjylland kvalificerede sig til et europæisk gruppespil. Det er dog ikke resultaterne, som er det vigtigste for Nicklas Linnebjerg.

– Vi står bag drengene og er loyale. De kan altid regne med os, uanset hvordan det går. Vi skal nok være der næste gang, hvad end vi vinder, taber eller spiller uafgjort, siger CAPO’en.

At have en god atmosfære og støtte spillerne er til gengæld heller ikke ligegyldigt for at skabe et resultat.

– Jeg tror, det betyder mere for spillerne, end man lige går og regner med. Det giver dem lige det ekstra rygstød, når de går på banen og ser, at vi også er klar. Det har jeg snakket med flere spillere om gennem tiden, pointerer Nicklas Linnebjerg.

– Det er blevet taget fra os

2020 har ikke været et nemt år for de fleste mennesker, som har måtte give afkald på mange ting i livet.

For fodboldfans inklusive Nicklas Linnebjerg er der også kommet et tomrum, når han har været fast mand på MCH Arena i de sidste 15 år og desuden været med på langt de fleste udebaneture senere hen.

– Det er som om, at der mangler et eller andet i hverdagen, når man har været vant til at skulle på MCH Arena eller på udebane hver eneste weekend med drengene. Det er bare blevet taget fra os alle sammen, lyder det fra den mangeårige FC Midtjylland-fan.

Derfor lægger han heller ikke skjul på, at det som fan vil være helt fantastisk, hvis holdet kan komme i det fineste europæiske selskab igen – og så med mulighed for fans på lægterne.

– Vejen til Champions League ser lidt nemmere ud næste år, end den var i denne sæson, så jeg tror på, at vi kan gøre det igen. Det mesterskab er så vigtigt at hente, så vi forhåbentligt kan komme afsted som fans næste år. Det vil jeg give alt for, afslutter Nicklas Linnebjerg.

Fra FC Midtjyllands side skal der lyde en stor tak for støtten på tribunerne gennem tiden. Vi ser utroligt meget frem til, at det igen er muligt at fylde MCH Arena.

Glædelig 14. december.