Førsteholdet

17-årigt stortalent fik debut: Giver endnu mere blod på tanden

17-årige Valdemar Byskov fik førsteholdsdebut, da FC Midtjylland torsdag slog S.S. Lazio med 5-1. U18-landsholdsspilleren udtrykker stor glæde over milepælen, som giver endnu mere blod på tanden.

16/09/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Det var ikke kun FCM, der leverede en flot milepæl torsdag aften. Også Valdemar Byskov havde en mindeværdig aften, idet den 17-årige akademispiller løb ind til sine første minutter på førsteholdet.

– Jeg er utroligt glad. Hjertet pumpede, og jeg var da lidt nervøs, men jeg er virkelig stolt over min debut. Jeg har glædet mig helt vildt til det her øjeblik, og det er noget, jeg har ventet på, siden jeg var helt lille. Det er en kæmpe drøm, og det betyder virkelig meget, siger Valdemar Byskov.

Indhoppet skete i det 87. minut, og selvom Valdemar Byskov ikke nåede at sætte et afgørende præg på kampen, bliver aftenen en, han sent vil glemme.

– Alle vil gerne spille minutter, så lige nu er jeg egentlig bare glad for, at jeg kom på banen. Og så er 5-1 over Lazio også en meget fin kamp at få debut i, lyder det fra en smilende debutant.

Arbejdet er først lige begyndt

Torsdagens debut giver FCM-akademisten endnu mere blod på tanden i jagten på at fortsætte sin udvikling.

– Der er stadig et stykke vej endnu, så jeg skal bare fortsætte med at arbejde hårdt på træningsbanen. På den måde kan jeg forhåbentligt spille mig til flere minutter i fremtiden.

– Jeg er ikke overrasket over, at vi spillede så godt. Vi spillede fuldstændig fantastisk, og vi fik vist hvilken kvalitet, der er på holdet.

– Det giver helt klart mere blod på tanden. Albert (Capellas, red.) viser, at han ser mig, og det er en rar følelse at have, når man er helt ung. Det giver mig et mod og drive til at udvikle mig endnu mere.

Valdemar Byskov har spillet fem kampe i denne sæsons U19 Liga, hvor det er blevet til fire mål og tre assists. Den 17-årige offensivspiller er dermed allerede en stor profil på klubbens ældste ungdomshold, mens han netop også er blevet udtaget til den kommende U18-landsholdssamling.

Torsdag tog han altså endnu et skridt ind i de voksnes rækker, hvor stortalentet i forvejen er en fast del af førsteholdstruppen i den daglige gang på træningsanlægget i Ikast.

Herfra skal der lyde et stort tillykke med debuten til Valdemar Byskov, som startede karrieren i Herning Fremad, mens han også har været forbi Ikast FS som U10- til U12-spiller. Herefter gik turen til FCM, hvor han har spillet lige siden.