Førsteholdet

18-årigt forsvarstalent underskriver femårig aftale

Forsvarstalentet Mads Nybo Lauritsen kunne forleden fejre sin 18-års fødselsdag med at skrive under på en ny femårig kontrakt.

26/03/23
Christian Rothausen
Foto: Johan Jensen / Fodboldidioterne

Tilbage i februar skrev Mads Nybo Lauritsen under på en treårig kontraktforlængelse med FC Midtjylland, og nu kan den talentfulde forsvarsspiller bryste af en en ny femårig aftale.

Midterforsvareren er en profil på midtjydernes stærke U19-mandskab, der topper landets bedste ungdomsrække. Her har Mads Nybo spillet 16 kampe i den igangværende sæson.

– Nybo er et stort talent, som vi tror meget på. Vi har set ham tage store skridt i sin udvikling de seneste år, og vi arbejder hver eneste dag for, at han skal bygge yderligere på. Han er en spiller, som bliver enormt spændende at følge de næste år, fortæller assisterende sportschef Kristian Bach Bak og fortsætter:

– Han er en venstrebenet midterforsvarer, som er stærk og dygtig på bolden. Vi har lagt en god udviklingsplan for ham, og nu handler det om at fortsætte det hårde arbejde. Hans udvikling det sidste år har taget fart, hvilket gør, at han inden længe står klar til at tage næste skridt. Vi glæder os til at følge ham.

Mads Nybo har allerede trænet med førsteholdet flere gange, men han har endnu sin debut til gode.

– Glæder mig til den næste periode

Den 18-årige forsvarsspiller kom til FCM allerede som U11-spiller fra Herning Fremad. Han har sidenhen taget vejen op gennem akademisystemet, hvor han i samme periode har repræsenteret både U16-, U17- og U18-landsholdet. I alt er det blevet til 16 kampe i landsholdsdragten.

– Jeg glæder mig helt vildt til den næste periode, hvor jeg fra sommer håber på at kunne tilegne mig seniorerfaring, siger Mads Nybo, hvis fokus det næste halve år er at vinde U19-guld:

– I første omgang skal vi vinde U19 Ligaen denne sæson. Vi er en gruppe, som alle har det godt sammen, og vores relationer samt kvaliteter gør holdet helt unikt. Det er fedt at være en del af.

Mads Nybo fortæller selv, at han arbejder på at forbedre sin defensive struktur og en mod en-dueller. Noget han fokuserer på hver eneste dag på træningsbanen.

– Jeg går ned i detaljerne efter mine kampe og får kigget igennem, hvad jeg skal forbedre. Det er de små detaljer, der gælder, og jeg forsøger at lære ud fra det og tage det med ind i dagligdagen på træningsbanen.

– Min helt store drøm er en dag at debutere på Midtjyllands førstehold. At debutere på MCH Arena som lokal Herning-dreng foran min familie og venner vil være kæmpestort, pointerer Mads Nybo, som har holdt med klubben siden barnsben.

Der skal lyde et stort tillykke med den nylige fødselsdag og kontraktforlængelse til den talentfulde forsvarspiller, som i disse dage er i spanske Marbella med det danske U18-landshold for at spille imod Norge, Tjekkiet og Sverige i en international træningsturnering.