Førsteholdet

2-1-sejr i opstartens sidste træningskamp

På mål af Evander og Junior Brumado sikrede FC Midtjylland sig en sejr på 2-1 over tjekkiske Sigma Olomouc i den sidste test før sæsonstarten.

10/07/21
Jens Risom

Lørdag eftermiddag bød på FC Midtjyllands sidste træningskamp i opstarten forud for 21/22-sæsonen, som er lige på trapperne.

Modstanderen var tjekkiske Sigma Olomouc, og kampen fandt sted RemeSPORT Sports Center i Polen, hvor truppen har været på træningslejr i den seneste uge.

Til dagens træningskamp stillede Bo Henriksens mandskab op i en 3-4-3-formation, hvor den britiske målmand Jared Thompson fik chancen i buret, mens Evander var med fra start for første gang i opstarten.

Start XI (3-4-3): Jared Thompson, Erik Sviatchenko, Daniel Høegh, Rasmus Nicolaisen, Henrik Dalsgaard, Nicolas Madsen, Evander, Paulinho, Gustav Isaksen, Junior Brumado, Anders Dreyer.

Stream-seerne skulle kun vente syv minutter, før de var vidne til en flot FCM-scoring. Nicolas Madsen vendte spillet over i venstre side, hvor et fornemt brasiliansk sammenspil startede.

Paulinho lagde et godt indlæg i boksen, som fandt Junior Brumado i bagerste område. Han headede den på tværs til en fremadstormende Evander, der let kunne heade bolden det sidste stykke over stregen.

Den tidlige føring var ikke ufortjent, eftersom FCM dominerede fra kampens start og var mest på bolden. Sigma viste sig frem et par gange i forbindelse med et par dødbolde, men det blev ikke farligt.

Det gjorde det til gengæld i den anden ende efter 22 minutter, da Junior Brumado opsnappede bolden lige uden for feltet ved et dårligt tjekkisk opspil.

Den brasilianske angriber var iskold og udnyttede gaven ved at runde keeperen og lægge bolden ind i et tomt net.

Udover mål var der masser af dueller og hårde tacklinger i den resterende del af 1. halvleg. Det brød dog også rytmen i FCM’s spil. Der blev således ikke skabt nogle rigtige chancer i resten af halvlegen.

Kort før pausen fik Sigma reduceret, da de brød igennem i højre side og fandt Danek på midten, som scorede.

Dermed stod det 2-1 til FC Midtjylland, da dommeren fløjtede til pause i Polen.

Underholdningsværdien steg ikke, da kampen blev genoptaget. Tværtimod faldt antallet af chancer og gode angreb, og det var egentligt meget sigende om kampen, at der manglede den sidste kvalitet i mange af de tekniske facetter af spillet.

Til gengæld blev der fortsat gået til stålet, og spillet var flere gange stoppet for at behandle slag i forbindelse med hårde tacklinger, så på den måde var det ikke til at se, at det var en træningskamp.

Det kunne man derimod se ved antallet af indskiftninger. Selvom hele holdet ikke blev skiftet ligesom i de foregående to kampe, var der alligevel en del afbrydelser for udskiftninger.

Fra Midtjyllands bænk kom Nikolas Dyhr, Joel Andersson, Raphael Onyedika, Oscar Fraulo, Mads Hansen, Pione Sisto og Victor Lind på banen i løbet af 2. halvleg.

Det blev ikke til mere end halve chancer i 2. halvleg og ikke nogen nævneværdige at skrive hjem om. Der var dog masser af intensitet og meter i benene til spillerne, og det er trods alt det vigtigste i opstartsfasen.

Det sluttede derfor 2-1 til FC Midtjylland i opstartens sidste træningskamp.

FC Midtjylland – Sigma Olomouc 2-1 (2-1)

7′ 1-0 Evander
22′ 2-0 Junior Brumado