Julekalender

23. december: Studieværten spillede sammen med Claus Steinlein

Dan Sørensen spillede tre år i Ikast FS i halvfemserne og sætter i dagens afsnit af julekalenderen ord på FC Midtjyllands betydning for regionen.

23/12/20
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

Dan Hirsch Sørensen er i dag kendt som studievært og journalist på TV Midtvest. Før karrieren førte ham på TV-skærmen, var Dan Sørensen fodboldspiller.

Fra 1993-1996 spillede han i Ikast FS sammen med FC Midtjyllands administrerende direktør, Claus Steinlein.

– Claus og jeg fik gennembrud for Ikast på samme tid og fik bidt os fast på holdet. Det husker jeg som en sjov tid, men det var jo noget helt andet end i dag, hvad angår både niveau og faciliteter i FC Midtjylland, fortæller Dan Sørensen og fortsætter:

– Hvis jeg skal rose min tidligere holdkammerat lidt, kan man jo kun tage hatten af for det arbejde, han har lavet i klubben i mere end 20 år. Han har været afgørende for FCM’s udvikling.

Herefter rykkede Dan Sørensen til Vejle, hvor han spillede i fodboldkarrierens sidste fire sæsoner. I mellemtiden blev idéen om fusionering af Ikast FS og Herning Fremad til virkelighed, og det husker studieværten tydeligt.

– Jeg tænkte da ‘Aaargh’ til at starte med. Der var jo et kæmpe modsætningsforhold mellem Herning og Ikast. I Ikast var vi ikke specielt begejstrede for Fremad og Herning generelt, erindrer Dan Sørensen.

– Jeg tog dem ikke voldsomt seriøst, men pludselig buldrede de ind på scenen og har været der lige siden. Jeg var ikke modstander af fusionen på den måde – jeg var jo videre i karrieren – men jeg må bare sige, at FC Midtjylland har overgået alle forventninger.

Fra bonderøve til magtfaktor

Dan Sørensen kigger tilbage på tiden i Ikast-trøjen, som han spillede 73 kampe i, som en tid, hvor det virkede umuligt at komme på omgangshøjde med hovedstadsklubberne.

– I København råbte de jo altid ‘Bonderøve’ efter os. På den her egn havde følelsen af, at man lige kunne være med og også stikke hovedet frem engang i mellem. Men at skulle duellere med Brøndby og F.C. København virkede umuligt dengang. Vi var glade for bare at være med i Superligaen, husker den tidligere Ikast-spiller.

– Der var nok ingen, som på det tidspunkt troede på, at der en engang skulle komme et dansk mesterskab til egnen, hvad end det var Herning, Ikast eller Viborg.

I mellemtiden er det blevet virkelighed, at FC Midtjylland er med i toppen af dansk fodbold.

– Uden at tage parti for nogen er det jo helt fantastisk, at den her egn har skabt en klub, der er blevet så stor faktor i dansk fodbold. FC Midtjylland gør mennesker i vores region stolte og får folk til at tænke ‘Prøv at høre her, vi kan sgu også godt herovre i Midt- og Vestjylland. Det er ikke kun de store i København, som kan vinde titler’, siger Dan Sørensen og uddyber:

– Det er vigtigt for selvforståelsen og selvtilliden for folk i området, at man har noget at gå op i og følge med i. Man har brug for et frirum, så ikke alt handler om sit arbejde, og det giver FC Midtjylland. Det er jo bare et stort omdrejningspunkt i samtaler på arbejdspladser, skoler og mange andre steder – især når det går godt.

Det altdominerende sportsbrand

Dan Sørensen er i dag frontfiguren på TV Midtvest, når det kommer til sportsjournalistik. Et nyligt eksempel er den to timer lange optakt, som den lokale TV-station lavede på MCH Arena før hjemmekampen mod Liverpool i Champions League med Dan Sørensen som vært.

– FC Midtjylland er jo blevet det altdominerende sportsbrand i Midt- og Vestjylland. Det er der ingen tvivl om. Som journalist lever og dør man med begivenheden. Folk vil gerne associere sig med succeshistorierne, og dem har der været mange af i de seneste år. Det har vi på TV Midtvest dækket med stor glæde, lyder det fra studieværten.

Den tidligere fodboldspiller og senere sportsjournalist er ikke i tvivl om, hvem man skal takke for klubbens udvikling.

– Johnny Rune og Steen Hessel har fået meget kredit gennem tiden, og det fortjener de også. De brød isen i sin tid og fik søsat det projekt, der jo endte med at blive utrolig succesfuldt. Den visionære tankegang har betydet vanvittigt meget, konstaterer Dan Sørensen, som også peger på bestyrelsesformand Rasmus Ankersen som en nøglefigur:

– Rasmus Ankersen er også kommet ind og har spillet en stor rolle. Selvfølgelig betyder hans relation til Matthew Benham meget, men ét er at få muligheder økonomisk. Noget andet er at forvalte de muligheder, og det må man bare sige, at han og de andre i ledelsen har gjort fantastisk godt.

– Man har før set fodboldfolk på penge mellem hænderne og så ikke forvalte dem særligt godt. Det har man formået og forstået i FC Midtjylland. Kæmpe cadeau for det, afslutter Dan Sørensen.

Glædelig 23. december og lillejuleaften.