Reserveligaen

3-1-sejr i første Reserveligakamp

I vanskelige vejrforhold vandt FC Midtjylland helt fortjent 3-1 over AGF i årets første kamp i Reserveligaen. Mads Hansen scorede to gange, inden Danijel Djuric lukkede opgøret til sidst.

16/08/21
Jens Risom

Reserveligaen vendte i dag tilbage, efter den har ligget stille mere eller mindre siden corona-pandemien satte ind.

Det skete på Fredensvang i Aarhus, hvor FCM’s reserver besøgte AGF’s ditto på en sand regnvejrsdag i det østjyske.

Her var der comeback til flere spillere, som har været ude med corona de sidste par uger, mens der også var spændende akademister med i truppen.

Start XI

3-4-3: Elias Olafsson, Henrik Dalsgaard (46′ Søren Reese), Daniel Høegh (46′ Danijel Djuric), Juninho, Victor Torp, Charles, Mikael Anderson (62′ Oscar Fraulo), Oliver Sørensen (62′ August Priske), Aral Simsir, Pione Sisto (46′ Gustav Christensen), Mads Hansen.

Hos AGF var der også plads til flere velkendte 3F Superliga-navne som Zach Duncan og Gift Links samt de to tidligere FCM’ere Jesper Juulsgård og Alexander Munksgaard.

FC Midtjylland åbnede kampen ganske dominerende og var mest på bolden – dog uden at skabe kæmpe chancer i de første ti minutter.

Efter netop ti minutter blev det for første gang farligt, da Mads Hansen udnyttede en misset clearing i AGF-forsvaret.

Den unge frontløber, som kommer fra Ikast, gled igennem og kunne sikkert lægge bolden i netmaskerne med en flad afslutning i det lange hjørne.

Herefter kom AGF bedre med i opgøret, men FC Midtjyllands rutinerede forsvar afviste alle optræk til chancer. Elias Olafsson var i aktion med en fin dobbeltredning efter en halv times spil, men mere blev det ikke til.

I den anden ende havde det også været småt med chancer efter scoringen. FCM’erne manglede skarphed i de sidste beslutninger efter adskillige fine opbygninger og omstillinger.

Efter 34 minutter med intensiv regn over banen begyndte det også at tordne, og derfor blev kampen afbrudt.

En halv time senere blev spillet genoptaget nu uden torden, men der lå masser af vand på banen, så det var svære forhold for spillerne. Alligevel var Mads Hansen i stand til at trampe sig igennem til en fin afslutning kort efter genoptagelsen.

Indtil pausen skete der ikke så meget på banen, udover det begyndte at klare op i horisonten. Ved 2. halvlegs start var der således tørvejr på Fredensvang.

Der gik blot syv minutter af 2. halvleg, før AGF fik udlignet ved Milan Jevtovic i en lidt tilfældig situation, hvor AGF-spilleren pludselig havde et frit skud inde i feltet.

Udligningen vækkede FC Midtjylland, der nu igen tog teten rent spillemæssigt. Det blev også til en række chancer på den våde bane, men den sidste skarphed manglede foran mål. Til gengæld viste flere af de offensive kræfter sig frem med hurtige fødder og fint kombinationsspil.

Efter 72 minutter var det for alvor tæt på en FCM-scoring, da Gustav Christensen hamrede bolden på stolpen med et fladt langskud.

Kun to minutter senere kom bolden omsider i nettet, og opskriften var nærmest den samme som 1-0-scoringen. Mads Hansen opsnappede kuglen højt på banen, strøg igennem og afsluttede sikkert i det lange hjørne. 2-1 efter 74 minutter.

I tillægstiden blev sejren cementeret ved Danijel Djuric, som modtog en stikning i dybden fra Aral Simsir. Den 18-årige islænding var ikke uheldig med sin afslutning, der tog en afretning og landede i netmaskerne.

Dermed blev det 3-1 til FC Midtjylland, og sådan sluttede det også. Sejren var helt fortjent med et klart overtag i chancer til midtjyderne, der udover sejren fik gode kampminutter i benene.

AGF – FC Midtjylland 1-3 (0-1)

10′ 0-1 Mads Hansen
52′ 1-1 Milan Jevtovic
74′ 1-2 Mads Hansen
90′ 1-3 Danijel Djuric

Se målene

AGF livestreamede opgøret via YouTube, og du kan se målene ved at spole frem i videoen i linket nedenfor.